Közlemény

A munkáltató a január 22-i VÉT-ülésen a hónap végéig kért időt bérajánlata átadására, az önmaga által vállalt határidőt azonban nem tartotta be: a csoportszintű VÉT-ülést február 12-re hívta össze.

A vasutas szakszervezetek továbbra is fenntartják követeléseiket. A Mozdonyvezetők Szakszervezete, a VDSzSz Szolidaritás és a Vasutasok Szakszervezete a munkáltatónak átadott javaslatában kétszámjegyű bérfejlesztést tart elfogadhatónak a 2020-2022 évekre.

A legnagyobb vasutas szakszervezetek ezen felül a munkaerő megtartásához, a foglalkoztatási helyzet stabilizálásához az alapbérek egyenletes, kiszámítható és dinamikus emelésén kívül a következő juttatásokat is szükségesnek tartják: további egyhavi alapbért minden vasutas munkavállaló számára decemberi kifizetéssel. Nettó 3.000 Ft/hó munkáltatói egészségpénztári tagdíjhozzájárulást - a nyugdíjpénztári hozzájárulás jelenlegi mértéke mellett valamint a MÁV-csoportnál eltöltött szolgálati idő anyagi elismerését, a javadalmazás összegének duplájára emelését.