Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Ezt kezdeményezte a VDSzSz Szolidaritás a MÁV elnök-vezérigazgatójánál!


Legalább 2020. decemberben már ne kelljen fizetni! A MÁV-Startnak el kellene végre tekintenie a vasutas munkavállalók és igényjogosult családtagjaik részére biztosított arcképes utazási igazolványok érvényesítési díjának beszedésétől!
  
Hab a tortán, hogy az igazolványok - elektronikus úton történő – érvényesítésének valódi költsége meg sem közelíti azt az összeget, amit a MÁV-START Zrt. ezen a jogcímen beszed. Dr. Homolya Róbertnél, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójánál kezdeményezte a díj eltörlését.

Ahogy az elmúlt években minden alkalommal, úgy 2019. év végén is megküldte a MÁV-Start véleményezésre ”a MÁV-START Zrt. által saját, fedélzeti szolgálatot ellátó munkavállalói részére kibocsátott vasúti utazási igazolvány térítési díjának átvállalásáról szóló utasítását.”

Fenntartva a korábban az utasítással összefüggésben megfogalmazott álláspontunkat (például a 259/2017 számon iktatott elnök-vezérigazgatóhoz címzett levél) továbbra is kérjük, hogy a vasutas munkavállalók és igényjogosult családtagjaik részére biztosított arcképes utazási igazolványok érvényesítési díjának beszedésétől a MÁV-Start tekintsen el.

Erre már csak azért is mielőbb sort kellene keríteni, mert az igazolványok – ma már pusztán csak elektronikus úton történő – érvényesítésének valódi költsége meg sem közelíti azt az összeget, amit a MÁV-Start ezen a jogcímen beszed - tette hozzá levelében Mózes Tibor, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke.