Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Szolidaritási nyilatkozat - 2008. december 10.


Szakszervezetünk szolidáris a reptéri dolgozókkal, akik december 10-én megkezdték általános, határozatlan időre meghirdetett sztrájkjukat, ezzel tiltakozva az átszervezések, a Kollektív Szerződés felmondása ellen, valamint így követelve a jogsértő „lopakodó leépítések” leállítását, a biztonságos működéshez szükséges dolgozói létszám biztosítását, a pihenőidők szabályos kiadását, az átlátható és kiszámítható beosztási és munkarendek készítését.

A munkáltató erre adott válasza, hogy megpróbálja mondvacsinált fegyelmi eljárásokkal megfélemlíteni a munkavállalókat, és alpári módon sztrájktörő csordát alkalmaz a sztrájk leverésére; a vezérigazgató – gyerekszobáját feledve – üvöltözik a sztrájkolókkal, illetve ellehetetleníti az őket képviselő szakszervezeti tisztségviselők munkáját.
Az a menedzsment fejében fel se merül, hogy egy demokratikus jogállamban a sztrájkköveteléseket, a sztrájkot tűrve, a konfliktus mielőbbi megoldására kellene törekedni.

Sajnos, ez nem egyedi eset, elég csak a vasutas sztrájkokra gondolni. A VDSzSz Szolidaritás épp ezért nagyra becsüli mindazokat, akik ennek ellenére képesek egy ügy mellé állni, és élnek alkotmányos jogukkal, a sztrájkkal.

2008. december 10.

VDSzSz Szolidaritás