Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Hírlevél - 2008. december 8.


A HÉV megújítása jegyében január elsejétől Budapest-Szentendre, Budapest-Ráckeve, Budapest-Gödöllő viszonylatban IC-k rohangálnak majd fantasztikus óránként 40 kilométeres sebességgel. Ez a vízió legalább annyira közel áll a valósághoz, mint a MÁV önállósága: a politikai megfelelés jóval fontosabb, mint a munkatársak, kollegák, vasutastársak felé tett ígéretek betartása.
Követeléseink változatlanok, az elszánás viszont egyre nő. Elég volt az álnokoskodásból. Nem engedünk a 48-ból, a KSZ-nek stabilnak és megbízhatónak kell maradnia minden társaságnál. Nem megy az „oszd meg és uralkodj” elve: nem sajnáljuk a mozdonyvezetőktől a magasnak nem mondható fizetést – mint korábban írtuk 450 ezer forintos átlagbért keresnek, ami a hasonló MMK-osztályba tartozó kollégáikhoz képest jóval magasabb.
Örvendetes fordulat, hogy majd’ egy év után a VSZ vezetése is újra emlékezik. És a vezetésben egyre többen gondolják úgy, hogy bűn volt, amit eddig elkövettek tagságukkal szemben: nem hagyták, hogy a társaságokba kiszervezett tagjaik küzdhessenek a 10 százalékos kiszervezési pótlékért, vagy éppen a Cargo privatizációs bevételéből a 250 ezer forint kifizetéséért. Mi nem kívánjuk, hogy bármelyik Saulból Pál apostol legyen, de azt elvárjuk, hogy legalább tagjaikat engedjék végigmenni a damaszkuszi úton.
Készüljetek a sztrájk folytatására, mert a tíz napból megint eltelt jó pár.

2008. december 8.