Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Reményik Kálmán levelét megküldte...


Nem elég, hogy a MÁV eddig sem teljesítette a VDSZSZ jogos követeléseit, a legkülönbözőbb átlátszó kifogások mögé bújva, látszat tárgyalásokat tartva, pökhendien tagadva a kért bérfejlesztés jogosságát, mától Reményik Kálmán, – a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. elnök-vezérigazgatója, nem mellesleg a MÁV felügyelőbizottságának elnöke,– kérése mögé is bújhat, melyben a pénzügyi válságra tekintettel „igazolva a társadalom felé, hogy nemcsak kérni és elfogadni, de lemondani is tudunk, ha úgy szükséges”, 0%-os bérfejlesztést ajánl 2009-re több állami tulajdonú cégnek is.
Mi is ajánlunk valamit Reményik Kálmánnak: az ország vezetésében részt vevő politikai-gazdasági szereplőként, tehát a kialakult pénzügyi válság magyarországi hatásainak felelőseként, végezze ő, és minden más tisztségviselő társadalmi munkában feladatát 2009-ben. Ezzel körülbelül annyit takarítanánk meg, mint az ő javaslatával, úgy, hogy megélhetési helyzete valószínűleg így sem érne a közelébe sem a vasutasokénak. Röviden: a sajátjával verje a csalánt.
Ahogy a VDSZSZ október 16-i választmányi ülésén már megfogalmazta, eddigi követeléseit továbbra is fenntartja, hiszen azok a válság előtt már jóval fennálltak, továbbá jelen nyilatkozatban egyértelművé teszi, hogy a követeléseken felül az éves bérfejlesztést is ki fogja harcolni, mert elfogadhatatlan hogy ismét a vasutasok, a kétkezi munkások, a legrászorultabbak fizessék meg újra és újra a Kormány rossz gazdaságpolitikája okozta károkat.