Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Létrejött a MÁV-csoport vállalatainak közös Esélyegyenlőségi terve!


2018. november 7-én a MÁV-csoport által Kecskeméten megrendezett Esélyegyenlőségi Konferencián létrejött a MÁV-csoport vállalatainak közös Esélyegyenlőségi terve, melyet a MÁV-csoport vállalatainak első számú vezetői és az ezen társaságoknál képviselettel rendelkező szakszervezetek vezetői írtak alá.

Az 2019-2021 évekre szóló Esélyegyenlőségi terv kiemelt célja, hogy mind a Munkáltató, mind a munkavállalók és érdekképviseleteik figyelmét ráirányítsa a munkahelyi esélyegyenlőség fontosságára, és az egyenlő bánásmód elveinek tiszteletben tartására.

Ezek a célok azonban csak szoros együttműködésben valósíthatóak meg – ahogy a konferencián elmondott köszöntőjében Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. Elnök-vezérigazgatója is kifejtette.

A konferencia nyitó előadásában Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatkért felelős államtitkára a családok megerősítése érdekében tett kormányzati intézkedésekről adott tájékoztatást. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviseletében dr. Beneda Attila is köszöntötte a konferencia résztvevőit, a Családok Éve 2018-as programról dr. Görög Norbert Népesedés-, Család- és Ifjúságpolitikai Stratégiai és Koordinációs főosztályvezető tartott előadást. A MÁV-START Zrt-én belül tett akadálymentesítési intézkedésekről Csépke András vezérigazgató beszélt, míg a MÁV Zrt. akadálymentesítési intézkedéseit Vólentné Sárvári Piroska üzemeltetési vezérigazgató-helyettes mutatta be. Dr. Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár előadásának témája az Egyházak szerepe a családok évében volt. A család és munka egyensúlyáról beszélt előadásában Fűrész Tünde a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke.