Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Mert "ahol dohosodás van, ott valami rothad, ahol rothadás van, ott gomba is van, ahol gomba van, ott spóra is van..."


Sok helyen - így Rákos állomáson is - a TIZO pozitív hozzáállása ellenére az áldatlan állapotok tartósan megmaradnak, ami kétségtelenül befolyásolja az így is kritikus munkaerő-utánpótlást. Hiszen ha  egy fiatal vasutas ilyen körülményekkel találkozik, a hűlt helyét se látja már a munkáltató a következő szoliban...

December 19-én Rákos állomás II. toronyban készültek a mellékelt fényképek, ahol folyamatos munkarendben dolgoznak a rendelkező forgalmi szolgálattevők és a táblakezelők, illetve nyújtott nappalosban a hangosbemondók.

Mint Oroszi Rudolf, a VDSzSz Szolidaritás munkavédelmi szakértője Krizsánné Tóth Krisztina, TIZO Budapest (Balpart) főnökségvezetője részére írt levelében jelezte:

a legnagyobb gond az, hogy a lapostetős épületben a lépcsőház jó ideje beázik, és - amíg ki nem szárad - kellemetlen dohos szag járja át az épületet. Beázás nyomok máshol is láthatók, de az álmennyezetek miatt a többi helyiségben nehéz a tényleges helyzetet megítélni. Ahol dohosodás van, ott valami rothad, ahol rothadás van, ott gomba is van, ahol gomba van, ott spóra is van. A kollégák féltik az egészségüket.

 

Mivel a folyamatos munkarend miatt jelentős számú, a forgalom biztonságos lebonyolításában felelősségteljes munkát végző kolléga érintett, a szükséges javítások mielőbbi elvégzését kérte Oroszi Rudolf, a VDSzSz Szolidaritás munkavédelmi szakértője. 

Galéria