Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Ez egy olyan életút, ami miatt az "Életút"-elismerést létrehozta a VDSzSz Szolidaritás!


Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke szakszervezetünk évzáró ünnepségén köszönte meg Fábián Kálmánnak, amit az eltelt évtizedek alatt tett a vasutasságért. 

Fábián Kálmán (Szombathely) életútja:

1965-ben kezdte pályafutását a MÁV-nál. Több munkakörben dolgozott, végigjárta az ún. "ranglétrát".

Beosztott és vezető pozícióban egyaránt dolgozott. 1989-ben alapítótagként lépett be a VDSzSz Szolidaritás jogelődjébe. Szombathely állomáson térfőnökként dolgozott akkoriban, megalakította a VDSzSz Szolidaritás Alapszervezetét, majd alapszervezeti vezető ügyvivőnek választották. Elnökségi tag, majd területi vezető ügyvivő - ezt a tisztségét 1991-től 2016. december 31-ig töltötte be. Függetlenített területi vezető csak 1993-ban lett - egészen addig munka mellett látta el tisztségét. Az Üzemi Tanács tagja és elnöke volt 2012-ig Szombathely állomáson. A Központi Üzemi Tanács tagjaként több ciklusban tevékenykedett, két ciklusban társelnöki tisztséget látott el. Szakszervezeti munkája során kiemelkedő eredményeket ért el. Érdekképviseleti és munkáltatói körökben egyaránt elismerték munkáját, amit több kitüntetéssel is jutalmaztak. Kapcsolata a munkáltatói oldallal mindig korrekt és példaértékű volt.

Tárgyalásai és a megállapodások során minden esetben kompromisszumkész volt, tagjaink és a munkavállalók érdekeit tartotta mindig szem előtt. Nagyon jó szervező, csapat-építő és -összetartó készsége, problémamegoldó és segítő tevékenysége, szakmai hozzáértése megmutatkozott tagságának létszámában. 27 évig vezette, és példaértékűen látta el tisztségét - tagtársai, tisztségviselői, kollégái, munkatársai elismerő nagy-nagy megelégedésére. Személye és neve szakszervezetünkkel összefonódott, s ezt az értéket valamint azt, hogy tagjai lehettünk a vezetése alatt lévő szervezetnek tisztelettel köszönjük. Nyugdíjas éveire jó egészséget és sok boldogságot kívánunk!

Életút-elismerésben részesült még:

Kroffinger József (Miskolc), Orbán Zoltán (Pécs) és Nagy Etelka (Debrecen)