Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Megtartotta a VDSZSZ Szolidaritás Miskolc Területi Szervezete is éves tisztségviselői oktatását


Minden egyes a képzésen résztvevőnek átadtunk egy ismertető nyomtatványt, mely segítséget nyújt az érdekvédelmi munkához, és naprakészen tájékoztatja tagtársainkat a VDSzSz Szolidaritás szolgáltatásairól.

A képzés lényege, hogy minél szélesebb körű ismereteket biztosítson tisztségviselőinknek a tagság érdekképviseleti és érdekvédelmi tevékenységével kapcsolatban, valamint a szolidaritás erősítése szakszervezetünkön belül. 

Az oktatáson egy perces néma tiszteletadással emlékeztünk meg a nemrég elhunyt Bánsági József tisztségviselő tagtársunkról.

A Miskolci tisztségviselők szerény ajándékkal kedveskedtek Dr. Kónya Zsuzsanna ügyvédnek , aki több évtizeden át látta el a jogsegély-szolgálatot területünkön. Köszönjük az eddig végzett munkáját.

A továbbiakban bemutatkozott Dr. Gönczi Tamás, aki a jogsegéllyel kapcsolatos teendőket folytatja (Elérhetőségét a honlapunkon megtaláljátok.)

A képzésen konstruktív vitát folytattunk a „hogyan továbbról..". Javaslatokat és kérdéseket fogalmaztak meg a tisztségviselőink a VDSzSz Szolidaritás jelenlévő vezetői felé. Megállapítható , hogy van még tennivaló bőven, nem dőlhetünk hátra kényelmesen. Mi nem az a fajta szakszervezet vagyunk, hogy csak kiírjuk a honlapra, hogy mindent elintézünk, mi mindent megcsináltunk. A VDSzSz Szolidaritás tesz is érte. Csak emlékeztetőül: sztrájk , hatósági bejelentések, bíróság eljárások kezdeményezése a rendkívüli munkavégzés pótlékáért, stb. Továbbra is célunk a munkakörülmények javítása, hogy legyen rehabilitált munkakör a MÁV-csoportnál, normális bértarifa rendszer bevezetése. Ez nem megy másképp, csakis együttműködve.

Cseh Béla, miskolci területi vezető ügyvivő

Galéria