Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Túlterheltek a váltókezelők Pusztaszabolcson, a vasúti közlekedés biztonsága jelentős mértékben veszélyben van


Tájékoztatást kértünk Farkas Zoltántól, a MÁV Zrt. Biztonsági Főigazgatóság budapesti területi vasútbiztonsági vezetőjétől.

Számos alkalommal és fórumon - köztük a MÁV Zrt. Biztonsági Testület ülésén is - szóban és írásban is jeleztük, hogy Pusztaszabolcs állomáson a megváltozott technológia miatt az Utasításban meghatározott technológiai időket (vágányút beállítás) több esetben nem lehet betartani, ezen túlmenően a váltókezelők fizikai és mentális leterheltsége nem egy esetben az elviselhetőség határát meghaladja. Vélekedésünket az e tárgyban a csomóponti főnökségen folytatott beszélgetésünk során a csomóponti főnök maga szintén elismerte. Ebből adódóan a vasúti közlekedés biztonsága jelentős mértékben veszélyeztetett.

A fentiek miatt kértük a MÁV Zrt. Biztonsági Főigazgatóság budapesti területi vasútbiztonsági vezetőjének tájékoztatását, hogy az ügyben ígért vasútbiztonsági vizsgálat milyen eredménnyel zárult, valamint, hogy az általunk jelzett biztonsági kockázatot milyen intézkedéssel sikerül mérsékelni, elhárítani.