Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Jegyvizsgálót bántalmazott, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás


Érvényes menetjegy nélkül utazott az a budapesti férfi, aki megütötte egy menetrend szerint közlekedő vonat jegyvizsgálóját.

A nyomozás adatai szerint D. Gábor 2017. november 21-én 9 óra 20 perckor a Budapest-Esztergom között közlekedő vonaton menetjegy nélkül utazott, emiatt szóváltásba keveredett a jegyvizsgálóval, ennek során a nőt leköpte és arcon ütötte. Ezt követően a 28 éves férfi a solymári vasútállomáson a vonatról leszállt.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök a budapesti lakost az állomáson elfogták, és előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök megállapították, hogy ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen folytatott nyomozást 2017. november 22-én befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

Az ilyen és ehhez hasonló bántalmazások miatt kezdeményezte 2016. augusztusában testkamera bevezetését a VDSzSz Szolidaritás a MÁV-Csoport utasokkal rendszeresen érintkező munkavállalói részére. Ebben a cikkünkben összeszedtük a testkamerához vezető legfontosabb mérföldköveket.

Forrás: police.hu