Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Közösségi élet: Záhonyi Területi Szervezet is megtartotta oktatását!


"Október 26-27-i képzésünket újra a tuzséri Lónyai-kastély ódon falai között tartottuk. Elsőként Szalma László alapszervezeti vezető ügyvivő tagtársunkat köszöntöttük nyugdíjba vonulása alkalmából. Ezúton is hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánunk egészségben, Laci!"

Bernát Beatrix gazdasági vezetőtől és Bíró Ildikó ügyviteli szakértőtől tájékoztatást kaptunk szakszervezetünk kártérítési és biztosítási szolgáltatásairól. Megtudtuk, nőtt a temetési segély összege, új szolgáltatásként gyermekvállalási támogatás is igénybe vehető. Érdekképviseletünk tagjai az OTP és az Erste bankoknál MAKASZ-kártya bemutatásával különböző kedvezményekben részesülhetnek. Érdemes személyesen érdeklődni a bankfiókokban. Belföldön több helyen, valamint Horvátországban is üdülhetünk kedvezményesen.

Halasi Zoltán elnök tájékoztatta a jelenlévőket az aktuális érdekvédelmi problémákról.
Többek közt elmondta, a következő két évben jelentős létszámhiány várható, mintegyy 3000 munkavállaló lesz jogosult nyugellátásra a MÁV csoportnál.
Új, háromoldalú egyeztető fórum alakul a kormányzat, a közszolgálatban résztvevő munkáltatók, és a szakszervezetek részvételével. A fórum létrejöttének kezdeményezői között van a VDSzSz Szolidaritás is. Az országosan jelentkező aktuális problémákat, a foglalkoztatás helyzetét, a munkaerőhiányt, a bérezést, a korkedvezményes nyugdíjazás kérdéseit is megvitattuk. Ezeket egységes rendszerben lehetne kezelni, egyirányba mutató megállapodásokkal.

Vendégünk volt Bertók Gábor, aki a Vodafone képviseletében a VDSzSz Szolidaritás Flotta kedvezményeiről, újdonságairól tartott tájékoztatót. Például megtudtuk, hogy hathavi kamatmentes részletre is vehetünk már készüléket.

Dr. Baráth Andrea, szakszervezetünk vezető jogtanácsosa látja el ezentúl munkajogi kérdésekben a záhonyi terület jogsegély-szolgálatát is. Előadásában eddig lezajlott munkaügyi perekről és azok fontos tanulságairól kaptunk tájékoztatást.
Dr. Szabó Imre és dr. Gönczi Tamás jogászaink tájékoztatót tartottak a készenléti jellegű munkakörökben indított perek eredményeiről. 
Köszönjük vendégeinknek a tartalmas és érdekfeszítő tájékoztatókat.

Olexa Imre, VDSzSz Szolidaritás, záhonyi területi vezető ügyvivő

Galéria