Nálunk minden
a vasutasokról szól!

A 0,5%-os munkáltatói járulékcsökkentés mértékét a MÁV-csoport munkáltatói fordítsák az önkéntes egészségpénztári tagdíj-kiegészítés kifizetésére


Ezt kezdeményezte négy vasutas szakszervezet elnöke - köztük Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke is -  Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója részére írt közös levelükben.

Levelükben emlékeztetik az elnök-vezérigazgatót, hogy jövőre a kormány újabb 0,5%-kal csökkenti a munkáltatói terheket. Az aláíró szakszervezetek közös eredménynek tekintik a munkavállalók öngondoskodását elősegítő intézkedést, a nyugdíjpénztári tagdíj munkáltató általi kiegészítésének bevezetését. Azonban a nyugdíjas évekre való felkészülés mellett legalább olyan fontos az egészség védelme, megőrzése is - hangsúlyozzák.

Mint írják, a kormány újabb munkáltatói járulékcsökkentő intézkedése kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a MÁV-csoport munkáltatói - hasonlóan az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítéshez - hozzájáruljanak munkavállalóik egészségének megérzéséhez, védelméhez.

Fentiekre tekintettel azt várják el a MÁV-csoport munkáltatóitól, hogy 2018. január 1-től legalább a 0,5%-os munkáltatói járulékcsökkentés mértékét fordítsák az önkéntes egészségpénztári tagdíj-kiegészítés kifizetésére.