Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Debrecen terület: tovább javult az egyezségünk, így bérpótlék helyett ötezer forint alapbér-emelést sikerült elérni tagjaink számára!


Ez jóval kedvezőbb megoldás tagjaink számára.

A MÁV-START Debreceni TSZVI Helyi Függelékének módosításával kapcsolatosan 2017. szeptember 20-án központi konzultációra került sor. Barna István, a VDSzSz Szolidaritás debreceni területi vezetője elmondta, hogy a konzultációt követően - a Helyi Érdekegyeztető Tanács ülésén - szeptember 28-án megállapodás jött létre a VDSzSz Szolidaritás területi szervezete és a munkáltató között, melynek lényege, hogy a

Debreceni TSZVI létszámába tartozó mindazon személypénztáros személyi alapbérét, akik munkarendje 2017. január 01-je után megváltozott - megszakítás nélküli (négyes túros) munkarendből nyújtott műszakos munkarendre – a KSz 29. § 7. pontja alapján végrehajtott 10 %-os személyi alapbérfejlesztésen felül 2017. október 01-től további 5.000,- Ft-tal megemelik.

 

 A megállapodásban ez szerepel: 

A munkáltató 2017. október 1-jétől Helyi Függelék módosításával egyidejűleg munkarend-módosítást hajt végre Karcag, Biharkeresztes, Kisújszállás, Törökszentmiklós és Nyírbátor személypénztáraiban, mely az éjszakai munkavégzés megszüntetését eredményezi. A munkarend megváltoztatásával kieső jövedelem részbeni kompenzációjára ezen pénztárakban dolgozó személypénztárosok alapbérét a MÁV-START Zrt. hatályos Kollektív Szerződésének 29. § 7. pontjában meghatározott 10%-kal megemeli.
2. Továbbá mindazon személypénztáros személyi alapbérét, akik munkarendje 2017. január 01-je után megváltozott - megszakítás nélküli (négyes túros) munkarendből nyújtott műszakos munkarendre - a KSz. 29. § 7. pontja alapján végrehajtott 10%-os személyi alapbérfejlesztésen felül 2017. október 01-től további 5.000.- Ft-tal megemeli.

 

Ismeretes: korábban az alapbér 5000 forinttal való megemelése helyett még azonos összegű bérkiegészítésről volt szó, ez előnyére változott. Debrecen térségében több szolgálati helyen a munkarendet kívánta megváltoztatni a munkáltató, emiatt konzultációt kezdeményeztünk. Bárány Balázs a megállapodás létrejötte előtt készült videóban elmondta:

mivel úgy ítéltük meg, hogy jelentős anyagi veszteség éri [pénztáros] tagjainkat. Ebben is egyezségre tudtunk jutni, ha nem is helyi szinten, de a humánpoitikai igazgató asszony közreműködésével sikerült megegyezni abban, hogy a munkarend-váltással kapcsolatosan a KSZ-ben előírtakon túl 5000 forint bérkiegészítést kap visszamenőleg minden olyan pénztáros, akit a munkarend-változás érintett Debrecen TSZVI-nél. Ez örvendetes és előremutató lépés volt a MÁV-Start vezetése részéről. Bízunk abban, hogy ez a folyamat folytatódni fog.

 

Letölthető dokumentumok:

Megallapodas_Db_TSZVI_otezer.pdf