Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Elfoglalta a diósgyőri várat a VDSzSz Szolidaritás Debrecen SZESZA tagcsoportja!


A várvédő seregnek esélye sem volt, a 100 fős különítmény láttán mindent hátrahagyva elmenekült, így birtokba vették a várat.

A VDSzSz Szolidaritás Debrecen SZESZA tagcsoportunk úgy döntött, hogy az idei családi nap helyszíne Diósgyőr lesz.
Szeptember 16-án kora reggel neki is vágott több mint 100 fős csapatunk apraja-nagyja. Az utazás alatt izgatottan és vidáman vártuk a nap eseményeit! Miskolcra érkezvén várt reánk bérelt harci járművünk, amivel a helyszínre hajtottunk.
A várvédő sereg meglátva csapatunk nagyságát, egységét és erejét, mindent hátrahagyva elmenekült, így birtokba vettük a várat. Megcsodáltuk kivülről-belülről, jártunk tornyain és pincéjében. Volt tárlatvezetés, pénzverés, fegyverforgatás és más egyéb érdekességek.

Ezután a várból zsákmányolt javakat tombola-sorsolás keretében osztottuk szét egymás közt! Volt, akinek kedvezett a szerencse, volt akinek kevésbé, de jókedvünk töretlen maradt. Ezt követően utunk a belvárosba vezetett, ahol egy hangulatos éttermet szálltunk meg. Itt már gőzölgő ebéddel vártak bennünket. Meg is tömtük korgó pocakjainkat az ünnepi menüvel, majd ezt a közeli fagyizóba egy "kis" adag mennyei fagyival koronáztunk meg.
Rövid séta alkalmával átkeltünk a Szinva patakon, és újra a harci járművünkre pattantunk, ami a vasparipánkhoz szállított bennünket. A harcban megfáradva, a finom ételektől eltelve, a sok kellemes új élménnyel gazdagodva, frissen szerzett kincseinket nézegetve, otthonainkba visszaindultunk.

Köszönjük a VDSZSZ Szolidaritás központja által felajánlott tombola tárgyakat Bernát Beatrixnak, és hogy vezetőink - Halasi Zoltán, Bárány Balázs, Barna István
és Bíró Ildikó - ellátogattak a mi kis várfoglalós családi napunkra. Köszönjük az ügyvivőnk, Gargócziné Mária rengeteg munkáját, és nem utolsósorban a tagok lelkes részvételét.
Jővőre újra veletek valahol máshol! :)

 

Kép és szöveg: Szűcs Piroska

Galéria