Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Bérminimum bevezetését és további bérfejlesztést kezdeményezett a VDSzSz Szolidaritás a MÁV FKG Kft-nél!


Feledy István, a VDSzSz Szolidaritás alapszervezeti vezető ügyvivője Tura Szvetlána humán vezető részére írt levelében kiemelte a pályamunkásokat, hiszen ebben a munkakörben is jelentős különbségek vannak a személyi alapbérek között.

A vezető ügyvivő utalt arra a nemrég létrejött megállapodásra, aminek értelmében a MÁV ZRt. egyes kiemelt, és munkaerő-piaci szempontból különös figyelmet igénylő munkaköreiben az éves bérfejlesztésen túl további bérintézkedéseket hajt végre a munkáltató. Mint írta,

a MÁV-FKG Kft-nél is törekedtünk az idei évre vonatkozó bérmegállapodásban, hogy a már hiányszakmáknak számító munkakörökben, kiemelt bérfejlesztés valósuljon meg.
Sajnos, ez a források végessége miatt nem valósulhatott meg közel sem teljes mértékben. Például kimaradt a pályamunkás munkakör, mely a vasúti pályakarbantartás alapjait adja meg. Ők szélsőséges időjárási és gyakran szennyezett körülmények között végzik nehéz, és olykor veszélyesnek nevezhető munkájukat. Ebben a munkakörben is jelentős különbségek vannak a személyi alapbérek között, és akiknek ez alacsonyabb volt, a 10 %-os bérfejlesztés sem hozta meg kívánt eredményt.

 

Ezen kívül Feledy István kérte a humánvezetőt, hogy vizsgálja meg, van-e lehetősége a társaságnak, hogy esetükben még az idén, további bérfejlesztésre kerüljön sor. Egyúttal megjegyezte, hogy ebben a munkakörben információi szerint jelentős bérlemaradás mutatkozik az anyavállalattal szemben. Utalt arra, hogy a

pénzügyi lehetőségek figyelembe vételével, a pályamunkás munkakörben is vezessünk be egy bérminimumot, mely a legméltatlanabb helyzetben lévőknek nyújtana komoly segítséget. Természetesen nyitottak vagyunk, más munkakörök, ilyen szempontból való felülvizsgálatára is.

 

Letölthető dokumentumok:

DOC170911.pdf