Nálunk minden
a vasutasokról szól!

"Mit kívánsz - kívántok - tenni a munkavállalók és az utazóközönség baleseti kockázatát növelő, a munkaviszonyra vonatkozó szabályt sértő állapot további ismétlődésének elkerülése érdekében?"


Többek között ezt kérdezte Bárány Balázs, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke Csépke Andrástól, a MÁV-Start vezérigazgatójától. Az elmúlt időszakban számtalanszor jeleztük már a MÁV-Start Zrt. Kollektív Szerződésének 9. számú mellékletében rögzítettektől eltérő létszámnorma alatti munkáltatást! 

A vezérigazgatót emlékeztetette arra, hogy korábban Oroszi Rudolf, a VDSzSz Szolidaritás munkavédelmi szakértője levélben hívta fel Csépke András figyelmét arra, hogy az újonnan átadott vagy átadás előtt álló személypénztárak nem mindegyik felel meg a helyiségek, munkahelyek minimális méreteire vonatkozó építésügyi és munkabiztonsági előírásoknak. A tervező, beruházó szervezetekkel folytatott levelezésünkből nyilvánvaló, hogy a kérdés feszegetése rendkívül kellemetlen az érintettek számára. Válaszaikban úgy próbálják elmismásolni a hibájukat, hogy úgy tesznek, mintha két egymástól független műszaki előírás közül elegendő lenne csak az egyiket betartani.