Nálunk minden
a vasutasokról szól!

"A kilenc napon át tartó bátor, másokért és magunkért való, követendő például szolgáló nemes tettünk a szakszervezetünk lényegét fejezi ki: a SZOLIDARITÁST!"


Ennek eredményeként pedig nem csak a sztrájkolók, hanem az őket galádul eláruló munkatársak is tovább dolgozhatnak a Corona étkező- és hálókocsikban! Elismerését és köszönetét fejezte a VDSzSz Szolidaritás Utasellátó Alapszervezetének vezetése a sztrájkolók részére!

Az alábbiakban a teljes levelet elolvashatjátok:


Tisztelt Munkatársnők, Munkatársak, kedves Tagtársak!

Gratulálunk nektek a megtörhetetlen kitartásotokért, aminek eredményeként nem csak mi, a SZTRÁJKOLÓK, hanem a kiállástól, a harctól megfutamodó, mitöbb a sztrájkoló munkatársaikat galádul eláruló, ellenünk tevő Hegedűsök is tovább dolgozhatnak a Corona étkező- és hálókocsikban.
A kilenc napon át tartó bátor, másokért és magunkért való, követendő például szolgáló nemes tettünk a szakszervezetünk lényegét fejezi ki:
a SZOLIDARITÁST!
Bár nem bízunk benne, csak reméljük, mindazok, akik ha már cserben hagytak minket, holnap a szemünkbe nézve legalább egy elismerő és elnézést kérő kézfogásra elébünk állnak. Számomra különösen felemelő érzés, hogy habár a SZTRÁJKban jórészt a VDSzSz Szolidaritás tagjai vettek részt, pár szervezet dicstelen aknamunkája ellenére - élve az Alaptörvényben megfogalmazott jogukkal - sok VSZ- és MTSZSZ-tag is, hívó szavunkat hallva, valamint a mindannyiunkat fenyegető vészes jövőképet felismerve sztrájkba lépett, és így együtt megtettük, amit a tisztesség és az emberi helytállás megkövetel.
Ez igen!!!
Veletek megtisztelő együtt dolgozni, találkozni!
Ezért amennyiben ti is szeretnétek, a VDSzSz Szolidaritás örömmel fog üdvözölni titeket a tagjai között! Várunk benneteket!
Azpok pedig akik átképeznék magukat, hogy valamely más munkakörben, fele fizetésért - esetleg az ország másik felében - dolgozhassanak, MELEGEN javasoljuk, hogy a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójának véleménye szerint feleősen gondolkodó VSZ és MTSZSZ vezetésével mielőbb vegyék fel a kapcsolatot. Mivel - a vezérigazgatóval való meghitt kapcsolatuk jóvoltából - ők tudnak, és azonnal fognak is segíteni.

Bp., 2017. szeptember 07.

Tisztelettel:

Csatay Krisztián, vezető ügyvivő
Melicher György vezető ügyvivő-helyettes

 

Letölthető dokumentumok:

2017_09_07_sztrajk_koszonet.pdf