Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Szeptember 6-án éjfélig folytatódik a sztrájk a MÁV-START Zrt. Utasellátó Központnál!


Eredménytelenül zárult a kollektív munkaügyi vita szeptember 5-i fordulója is, így a VDSzSz Szolidaritás Utasellátó Alapszervezete a munkabeszüntetés ismételt meghosszabbításáról döntött, ami így 2017. szeptember 6-án 23:59-ig tart.

Augusztus 31. óta a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója változatlanul elutasítja megegyezési törekvéseinket; aznap jelentettük be ugyanis a munkáltatónak, hogy felfüggesztjük a sztrájkot abban az esetben, ha a MÁV-START Zrt. a székelyföldi magyarságot az anyaországgal összekötő Corona Intercityből augusztus 28-tól váratlanul kivett étkezőkocsit ismét közlekedtetni fogja, valamint garantálja, hogy a szerelvényben szeptember 9. után is közlekedik hálókocsi, és egyúttal hajlandó szakszervezetünkkel érdemi tárgyalásokat folytatni az Utasellátó jövőjéről.

Egyébiránt elgondolkodtató, hogy a MÁV-START Zrt. vezetése által készített éves üzleti beszámolókban soha nem szerepelt, hogy a nemzetközi személyszállítás veszteségbe forduló pénzügyi eredményeinek hátterében az Utasellátó állna – ezzel pedig nemcsak a munkavállalókat, hanem a tulajdonost is megtévesztették.

Ismételten és nyomatékkal kérjük a MÁV-START Zrt. vezérigazgatóját, hogy tanúsítson minimum semleges magatartást sztrájkoló munkatársai irányába, ne próbálja őket eltántorítani az Alaptörvényben biztosított sztrájkjoguk gyakorlásától, és vonja vissza a megfélemlítésükre kirendelt biztonsági őrséget.
(A sztrájk miatt szeptember 5-én is jelentős fennakadások voltak. Például este a Metropol, a Wiener Walzer valamint a Kálmán Imre nemzetközi vonatok háló- és fekvőkocsik nélkül közlekedtek.)

2017. szeptember 5.

A képekről: 

A táblán induláskor 20:40 a Wiener Walzernek és a Kálmán Imrének még nincs induló vágánya.

20:50-kor a Wiener Walzert és a Kálmán Imrét betolják 8 helyett 7 kocsival. A két háló és három fekvő helyett ülőkocsikkal...

Galéria