Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Tartsatok ki! Lassan több mint egy hete küzdenek tagtársaink, és természetesen nagyon sok Utasellátós munkatársunk!


Mindezt azért, hogy megálljt parancsoljanak az Utasellátó elsorvasztását jelentő törekvésnek. Egyelőre még nincs javaslat a munkáltatói oldalon azontúl, hogy azonnal tegyük le a fegyvert, és hagyjuk abba a sztrájkot!

A tárgyalásokon hangsúlyoztuk, hogy szakszervezetünk természetesen a megállapodásban érdekelt. Bárány Balázs, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke videónkban kiemelte: a VDSzSz Szolidaritás Utasellátó Alapszervezete felfüggeszti a sztrájkot amennyiben a munkáltató a Corona Intercitybe visszahelyezi az étkezőkocsit, és a hálókocsit szeptember 9-t követően is közlekedteti. Természetesen azzal a feltétellel, hogy

további tárgyalások - és érdemi tárgyalások - szükségesek annak érdekében, hogy a menetrendváltást követően ne kelljen azzal számolni, hogy járatok vesznek el, illetőleg az emberek sokasága utcára kerül azért, mert olyan munkaköröket kínálnak számukra, amik gyakorlatilag elfogadhatatlanok

 

- foglalta össze a lényeget Bárány Balázs, majd a sztrájkban résztvevők kitartásáról és bátorságáról szólva furcsának nevezte, hogy a XXI. században bátorságot kell említeni, amikor sztrájkról beszélünk, hiszen a sztrájk alkalmazását az Alaptörvény, a Sztrájkról szóló törvény, az erkölcs és az etika is szükségesnek ítéli adott konfliktusok lezárásához.

Ennek ellenére a munkáltató bizony a szokásos vehemenciával igyekszik a sztrájkolókat megfélemlíteni, megtörni, jogaik gyakorlásában korlátozni. Én mindenkit arra bíztatok, hogy a továbbiakban is (...) mindaddig tartson ki, amíg van értelme ennek a küzdelemnek!

 

- tette hozzá Bárány Balázs, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke.