Nálunk minden
a vasutasokról szól!

A csíkszeredai főkonzult kéri egy helyi lakos, hogy járjon közben Orbán Viktornál a Corona IC érdekében!


"Az más téma, hogy az étkező nem az Erdélyi Magyarok pénztárcájához volt igazítva: ha nem volt bevétel, megértem, de akkor is a megszüntetése a butaság tetőfoka." Ráadásul a konzulátus alkalmazottai is a Corona IC-vel utaznak. Nem utolsósorban pedig a konzul segítségét kéri abban, hogy "kik a Magyar Vasútnál, vagyis az Utasellátónál dolgoznak, NE maradjanak munka nélkül".

Íme, a levél (a név és a csíkszeredai cím a szerkesztőségben):

Tisztelt Főkonzul Úr!

Alulírott [név és cím a szerkesztőségben - a szerk.] csíkszeredai lakos tisztelettel felkérem Önt, hogy járjon közben Orbán Viktor Magyar miniszterelnöknél, hogy a Corona IC-vonat, mely kb. 22 éve szolgálja ki az Erdélyi Magyarságot NE szűnjön meg! A MÁV-START nemzetközi utazások valami ok miatt megszüntette az 1. osztályt, na meg az étkezőkocsit, és hamarosan megszűnik a hálókocsi is.

Tisztelt Főkonzul Úr!

A Corona IC-vonatrol lehetne vitatkozni reggeltől-estig, de megszüntetni a magyar vasút részéről butaság es hülyeség tetőfoka! Az Erdélyi Magyarok megszokták, es rendszeresen használják a Corona IC-vonatot Budapest felé vagy onnan Csíkszereda fele. Az más téma, hogy az étkező nem az Erdélyi Magyarok pénztárcájához volt igazítva, ha nem volt bevétel, megértem, de akkor is a megszüntetése a butaság tetőfoka, már csak azért is, mert jelenleg egy út - Csíkszereda-Budapest vagy vissza - kb. 12-14 óra is lehet. Sőt, nagyon is tudom, hogy a konzul alkalmazottai Corona IC-vonattal utaznak.

Tisztelt Főkonzul Úr, felkérem tisztelettel, lehetősége szerint járjon közben a Corona IC-vonatért, és szeretném jelezni, hogy október 1-től számítva a 3 kocsi, mely maradt sem Románia, sem Magyarország területén NEM lesz elég! És nem utolsósorban kérem segítségét, hogy kik a Magyar Vasútnál, vagyis az Utasellátónál dolgoznak, NE maradjanak munka nélkül.

Tisztelt Főkonzul Úr, abban a reményben, hogy levelem ÖN előtt meghallgatást talál, maradok Ön iránt és csapatja iránt tisztelettel:

 

Kép: vasutimenetrend.hu