Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Ha szabályosan jelentkezünk fel, akkor már sztrájk nélkül sem fognak tudni elmenni a vonatok!


Fontos, hogy ne öt perc alatt pakoljuk össze azt a táskát, ezt megtehetik azok is, akik nem sztrájkolnak. Csatay Krisztián, a VDSzSz Szolidaritás Utasellátó Alapszervezet vezető ügyvivőjének felhívása és helyzetértékelése!

A munkáltató tegnap is megtett mindent annak érdekében, hogy sztrájktörőkkel megállítsa szakszervezetünk erőfeszítéseit, illetve több dolgozó jelezte, hogy a munkáltató telefonos vagy írásbeli megkeresése után megfenyegetve érezte magát. Sajnos - nem szeretném megnevezni - egy másik szakszervezet megtett mindent annak érdekében, hogy ellehetetlenítse azt a sztrájkot, amit a mi munkahelyünk megóvása érdekében tartunk.

Szeretnénk felhívni a tisztelt dolgozók figyelmét arra, - még azokét is, akik esetleg nem sztrájkolnak -, hogy legyenek szívesek a feljelentkezésnél és lejelentkezésnél tartsák be a szolgálati szabályzatunk előírásait, és ne öt perc alatt pakoljuk össze a táskát - hiszen ez eleve kardinális kérdés volt az előző tárgyalásokon. Mindannyian tudjuk, hogyha szabályosan jelentkezünk fel, akkor már el sem fognak tudni menni a vonatok - sztrájk nélkül sem

hívta fel a figyelmet Csatay Krisztián, a VDSzSz Szolidaritás Utasellátó Alapszervezet vezető ügyvivője. Külön érdekesség, hogy hirtelen a munkáltatónak nagyon sürgőssé vált a nyugdíjas állományból visszahívott kollégák augusztus 31-ig szóló szerződésének meghosszabbítása, bár nincsen pontos információnk arról, hogy meddig kívánják meghosszabbítani. 

Elképzelhető, hogy december 12-ig, utána úgysem lesz rájuk szükség

 

- mondta Csatay Krisztián, majd folytatta:

Biztos felkínálnak valami [munkahelyet], hiszen erről a tárgyalásokon is szó volt. Nem gondolom azt, hogy egy vendéglátóipari szakirányú végzettségű embernek egy váltókezelői vagy jegyvizsgálói szakma megfelelne, hiszen nyilván nem ezért végezte el a vendéglátóipari iskolákat. Illetve a hálókocsikalauzok közül (...) vannak köztünk olyan kollégák, akik jegyvizsgálóként jöttek át, de hát annak meg már 10-12 éve van már - sem szakirányú vizsgákkal nem rendelkeznek, sem egészségügyi alkalmasságuk már nincs azon a szinten, hogy a dolgozók száz százaléka [megfeleljen].

Tehát jelen pillanatban hivatalos adatok szerint - amit a MÁV-Starttól kaptunk - kettő munkavállaló jelezte azt, hogy élni szeretne az áthelyezés lehetőségével, ami egy borzasztóan kevés szám, ez azt jelenti, hogy a többiek akkor az utcára kerülnek.
Ez valami katasztrófa, erre ez az egy szó van. Ez feldolgozhatatlan, mert egy olyan jólmenő cég volt ez az Utasellátó, amíg vezetőségváltás nem történt...