Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Augusztus 10-én hozhatják haza Burkus Vanesszát Bulgáriából!


Édesapja korábban nyilatkozta, hogy a szegedi klinikára szállíthatják tagtársunk 19 éves lányát, aki három hete szenvedett autóbalesetet Bulgáriában, azóta kómában van. Sok vasúti szolgálati helyen indult gyűjtés, a VDSzSz Szolidaritás elnökségi döntése nyomán 200 ezer forint gyorssegélyt utalt át szakszervezetünk. 

Számos segíteni és tenni akaró érdeklődést kaptunk nem csak vasutasoktól, hanem máshol dolgozó magánszemélyektől, cégektől. A tendencia akkor erősödött fel, amikor kiderült: hatmilliót kér a burgaszi kórház tagtársunk autóbaleset óta kómában fekvő lányának kezeléséért. 

Augusztus 8-án Karsai András főosztályvezető a lapnak elmondta, hogy bolgár anyanyelvű munkatársuk segítségével egyeztettek a burgaszi kórház betegfelvételi osztályával és az intenzív osztály ügyeletes orvosával. Azt állították, hogy mindennap friss és hivatalos állapotjelentést küldtek mailben a szegedi klinikának. Augusztus 7-én arról nyilatkoztak, hogy készek átadni a lányt a magyar mentőegységnek. A légi szállításról a Trustairt értesítették.

Burkus Sándor az Indexnek augusztus 8-án továbbá azt mondta, hogy minden költséget állni fog a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK), a húszezer eurós burgaszi kórházi kezelési költséget is.

Akkor a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének vezetője, prof. dr. Molnár Zsolt az Indexnek azt mondta, hivatalos megkeresés a burgaszi kórház részéről feléjük nem érkezett a baleset óta, de mivel ő értesült az esetről, egy angol nyelvű mailben felkereste a kinti kórház intenzív terápiás osztályát.