Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Súlyos baleset érte tagtársnőnk lányát Bulgáriában, gyűjtés a nehéz anyagi helyzetbe került család számára!


Szülei természetesen kiutaztak lányukhoz, de tartalékaikat augusztus közepével fel fogják élni, és nem tudják, mi lesz azután. Első körben közöljük a MÁV-Start Zrt. Központi Üzemi Tanácsa által kiadott felhívást. 

FELHÍVÁS

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

A múlt hónap 19-én súlyos autóbalesetet szenvedett Burkus Anita vezénylő tiszt kolléganőnk kislánya, Vanessza. Az eset Bulgáriában történt, és Vanessza jelenleg is Burgasban fekszik kómában. A szülei kint vannak, és az ápolásában segítenek, és szervezik a hazaszállítását, amint azt az állapota megengedi. Az eset a családot súlyos anyagi helyzetbe hozta. Ezért fordulok most mindenkihez, hogy bármilyen csekély összeggel segítsünk bajba jutott munkatársnőnk nehéz helyzetén!
TISZTELETTEL KÉREM A MUNKATÁRSAKAT, HOGY AZ IGAZGATÓSÁG VALAMENNYI MUNKAHELYÉN, JELENTKEZÉSI HELYÉN SZERVEZZÜNK GYŰJTÉST A CSALÁD SZÁMÁRA!

Az így összegyűlt összeget eljuttatjuk a Bulgáriában lévő szülőknek, kiadásaik fedezésére.

A MÁV-START Zrt. Területi Személyszállítási és Vontatási Igazgatóság Üzemi Tanácsa nevében:

Bordás Imre
A MÁV –START Zrt. Központi Üzemi Tanács elnöke

 

Autóbalesete óta kómában fekszik egy szegedi lány Bulgáriában

Szülei három hete próbálnak szót érteni a burgaszi kórház orvosaival, ahol 19 éves lányuk kómában fekszik, az orvosok azonban nem hajlandóak szóba állni sem velük, se a lányt fogadó szegedi klinikával sem - foglalja össze az index a delmagyar.hu cikkét.

A 19 éves lány idegenvezető barátjához ment ki nyaralni Bulgáriába, amikor balesetet szenvedtek. Július 19-én két magyar turista kért segítséget a férfitől, mert ellopták az irataikat. Bár nem tartoztak a férfi csoportjához, mégis vállalta, hogy segít fordítani a szófiai nagykövetségen, és el is indultak kocsival a lánnyal négyen. Már visszafelé tartottak, amikor kocsijuk lerobbant, és mielőtt ki tudott volna mindenki szállni, egy nem sokkal mögöttük lévő autó 160 km/órás sebességgel ütközött az ő kocsijukkal, amiben az iratait intéző nő meghalt, míg a 19 éves Burkus Vanessza súlyosan megsérült, és kómába esett. A lánynak kétoldali agyi ödémája van, gégemetszést kellett rajta végrehajtani, és két nyaki csigolyája is eltört.

A lány édesapja azonnal kiutazott a lányhoz, de sorozatosan falakba ütközött. Az orvosok nem beszéltek angolul, így már az sem volt egyszerű, hogy egyáltalán megtalálja a lányát. Az orvosok sem a magyar, sem a tiszteletbeli bolgár konzullal nem voltak hajlandók beszélni, és hosszú idő volt az is, mire másik néven regisztrálták a lányt.

A család segítségére sietett egy Bulgáriában élő magyar nő, aki segít tolmácsolni a család és az orvosok között, de nem sokkal közlékenyebbek így sem az orvosok. A családnak annyit sikerült megtudni, hogy Vanesszát csak magánrepülőgéppel lehet hazaszállítani. A lány fogadására készen áll a szegedi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet, de ehhez szükségük lenne a lány állapotát igazoló papírokra és egy friss CT-re. Azokat azonban a burgaszi kórház nem küldi, és nem is hajlandók felvenni a kapcsolatot a szegedi intézménnyel.

Az orvosok annyit mondtak, hogy sürgősen meg kellene műteni a lány csigolyáit, mert ha tovább repednek, lebénulhat. Ez egy két millió forintos műtét, és sürgetik a családot, de a család egyelőre nem tudja előteremteni a pénzt, és az édesapa, csak akkor megy bele a bulgáriai műtétbe, ha írásba adják neki, hogy lánya nem szállítható. A kórház azonban erre sem hajlandó.
A szülők egyelőre kitartanak, de tartalékaikat augusztus közepével fel fogják élni, és nem tudják, hogy mi történik utána, mindenesetre a lányuk nélkül nem akarnak hazajönni. 

Akinek lehetősége van rá, kérjük, segítsen. 

Forrás: delmagyar.hu, Tímár Kriszta