Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Véglegesítettük a vezényelt munkarendben foglalkoztatott munkavállalókra vonatkozó szabályokat!


A legutóbbi KSZ-módosítás további kedvező változásokat eredményezett, mivel egyrészt a díjazási szabályokat is pontosította, másrészt – a VDSzSz Szolidaritás TEB Műszerész Tagozata kezdeményezésére – egy esetleges munkarendváltás alkalmával immár számukra is biztosítja a 10%-os béremelés lehetőségét.

A pályafenntartási és a TEB területen régóta megy a vita a (korábban) általános munkarendben dolgozók éjszakai és hétvégi foglalkoztatásáról. Az érdekképviseletek nyomására a munkáltató ezt a kérdést korábban annyiban rendezte, hogy – immár vezényelt munkarendként – a munkarendszabálytól eltérő (rendes munkavégzést) foglalkoztatást szigorú keretek közé szorította. (Korábban 72 órában limitálta, majd a szolgálatok számával és a vasárnapra elrendelhető munkavégzés mértékével tovább korlátozta).

Ezzel együtt felhívjuk érintett tagjaink figyelmét arra, hogy a KSz 32.§-ben meghatározott – a munkaidő-beosztás részeként meghatározott – mértékeken felül csak rendkívüli munkavégzésként lehet elrendelni további szolgálatokat, illetve a munkarendszabálytól (1.a és 1.b melléklet) történő eltéréseket (ideértve a munkaidő kezdetét és befejezését is).

Letölthető dokumentumok:

20170630-ksz-mdosts-alrt.pdf