Nálunk minden
a vasutasokról szól!

A vádemelés két év próbaidőre elhalasztva a miskolci vonaton vasutasokra támadó nénivel szemben!


Aki a  fejébe vette, hogy egyedül fog utazni a kupéban a vonaton, ennek érdekében pedig az erőszaktól sem riadt vissza. Garázdaság és könnyű testi sértés az egyenleg.

2016 telén egy 71 éves néni szállt fel egy Miskolcról Budapestre közlekedő vonatra, beült egy még üres fülkébe, és magára zárta annak ajtaját azért, hogy a később felszálló utasok közül senki ne tudja megzavarni őt.

A kál-kápolnai állomást követően egy várandós nő és férje mégis megpróbáltak bejutni a kupéba, a néni azonban ingerülten elzavarta őket. Ezt észlelte a szomszédos, második fülkében utazó, szolgálaton kívüli mozdonyvezető, aki szolgálati kulcsával kinyitotta a fülke ajtaját, és megpróbálta tisztázni a helyzetet. A néni viszont rákiabált, hogy „tűnjön onnan”, majd többször is bevágta előtte az ajtót, melyet a vasúti dolgozó következetesen mindig újra kinyitott.

Végül az idős nő előbb bokán rúgta, majd pofon ütötte a mozdonyvezetőt, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A konfliktusnak a vezető jegyvizsgáló közbelépése vetett véget: ő volt az, aki megnyugtatta az események miatt felzaklatott, a peronon sírdogáló kismamát, és értesítette a rendőrséget azért, hogy a végállomáson intézkedjenek az idős asszonnyal szemben.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség határozatában megállapította, hogy a büntetlen előéletű idős nő a vonaton elkövette a garázdaság vétségét, és azzal halmazatban a könnyű testi sértés vétségét is. Mivel esetében feltehető volt, hogy a büntetési célok a bíróság általi felelősségre vonás nélkül is elérhetők, az ügyészség a vádemelést két év próbaidőre elhalasztotta vele szemben.

A járási ügyészség határozatában megállapította, hogy a büntetlen előéletű idős nő a vonaton elkövette a garázdaság vétségét, és azzal halmazatban a könnyű testi sértés vétségét is. Mivel esetében feltehető volt, hogy a büntetési célok a bíróság általi felelősségre vonás nélkül is elérhetők, az ügyészség a vádemelést két év próbaidőre elhalasztotta vele szemben.

 


- írta az esettel kapcsolatban az ügyészség.