Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Megszületett a bérmegállapodás SZK-ra vonatkozó kiegészítése!


Mellékeljük, ezzel a munkáltató felhasználta a rendelkezésre álló bértömeget.

Mindez a szenioritásra szánt összegen kívül értendő. Mint ismeretes, a MÁV-SZK kapcsán a VDSzSz Szolidaritás alelnöke nagyon meglepőnek nevezte a munkáltató eljárását. Kiderült ugyanis, hogy a bérfejlesztés során nem használták fel a 13%-os bértömeget, csak 12 százalékot. És ezt utólag egy bérmegállapodás-kiegészítéssel próbálták rendezni: a munkáltatói jogkörgyakorlóknak lehetősége lett volna a differenciálásra, és kényük-kedvük szerint osztották volna szét a fennmaradó 1%-ot.

Ezt természetesen nem tudtuk elfogadni.

 

- szögezte le a VDSzSz Szolidaritás alelnöke, aki érthetetlennek nevezte az SZK magatartása, hiszen a bérmegállapodások aláírásakor az egyéni, munkáltatói jogkörgyakorlóra bízott differenciálás gondolatát elvetettük - az SZK esetében hangsúlyozottan - szögezte le Bárány Balázs, hozzátéve:

Ezt akkor tudomásul is vették, hiszen aláírták a bérmegállapodást, és ennek ellenére - eltelik 2-3 hónap - előjönnek a farbával: magyarán becsaptak bennünket. Azt gondoljuk, hogy ők is okulnak a történtekből, és a központi bérmegállapodás szellemiségét tartva a fennmaradó 1%-ról minél előbb egyezségre tudunk jutni.

 

 A rendszeresen targoncavezető feladatokat is ellátó könnyűgépkezelők a munkáltató ígérete alapján számíthatnak még emelésre, a MÁV SZK viszont időt kért ennek vizsgálatára - annak ellenére, hogy a problémát már hónapokkal korábban jeleztük...

Múzeumok Éjszakája

A TÉT-ülésen jeleztük a munkáltatónak, hogy bár a MÁV-csoport munkavállalói számára ingyenesek a programok az arcképes felmutatásával, arcképessel azonban sajnos nem minden SZK-s munkavállaló rendelkezik (egyelőre). A munkáltató továbbította felvetésünket a MÁV-csoport Kommunikációs Igazgatósága felé, ahonnan remélhetőleg még a programok előtt megnyugtató válasz érkezik. Addig is a Humán felé jelezték, hogy munkaviszonyigazolást emiatt is kérhetnek a munkavállalók.

Letölthető dokumentumok:

SZK_br_megllapods_kiegszts_06_15.pdf