Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Szenioritás: a vasutasnapi kifizetésnek nem lesz akadálya!


Töretlenül bízunk abban, hogy a munkáltatók befogadják azt az egyeztetésen is elhangzott kérésünket, hogy a szenioritással kapcsolatos megállapodás a kollektív szerződések módosításaként határozatlan időtartammal jöjjön létre.

A munkáltató részéről dr. Nemeskéri-Kutlán Endre, a MÁV Zrt. Humánerőforrás vezérigazgató-helyettesi szervezet Munkajog vezetője június 12-én Dorozsmai Éva vezérigazgató-helyettes megbízásából az alábbiról tájékoztatta a szakszervezeteket:

A pénteken megtartott konzultációt követően a Munkáltató áttekintette a helyzetet és ennek eredményeképpen továbbra is azon az állásponton van, hogy a konzultáción kiosztott megállapodás megkötésére lát lehetőséget a szenioritás elismerése tárgyában a MÁV Zrt-nél, illetve a Bérmegállapodásban részes többi leányvállalatnál is. Ennek megfelelően kérjük szíves együttműködésüket!

Üdvözlettel:

Nemeskéri-Kutlán Endre

 

Erre Bárány Balázs, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke így reagált:

Kedves Endre!
Vezérigazgató-helyettes asszony megbízásából írt leveledet szomorúan olvastuk. Szakszervezetünk őszintén sajnálja, hogy a pénteki konstruktív konzultációt követően a mai napon még nem születhet meg a szenioritás elismerésére vonatkozó megállapodás. Töretlenül bízunk abban, hogy a munkáltatók összessége részéről befogadást nyer azon pénteken is elhangzott kérésünk, hogy a megállapodás a Kollektív szerződések módosításaként határozatlan időtartammal köttessék meg. A kedvező válasz reményében kérlek levelünk tartalmáról vezérigazgató-helyettes asszonyt légy kedves tájékoztatni.