Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Múzeumok Éjszakája a MÁV-csoporttal


A nemzeti vasúttársaság 2017-ben is számos programmal készül a június 24-i Múzeumok Éjszakájára, ezúttal országszerte 11 helyszínen várják az érdeklődőket.

A MÁV-csoport munkavállalói számára kiadott arcképes vasúti utazási igazolvánnyal rendelkező látogatók az igazolvány felmutatásával a Múzeumok Éjszakája valamennyi programján (nem csak a vasúttársaság által szervezetteken!) ingyenesen vehetnek részt.

A MÁV-csoport 2017-ben is számos programmal készül a június 24-én megrendezendő Múzeumok Éjszakájára. Ezúttal a budapesti Keleti pályaudvaron, Nagykanizsán, Szegeden, Debrecenben, Püspökladányban, Mátészalkán és Szombathelyen, valamint a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton és a Magyar Vasúttörténeti Parkban ismerkedhetnek meg az érdeklődők a vasút titkaival. A nemzeti vasúttársaság összesen 11 helyszínen várja a látogatókat:

• MÁV-START Zrt., Keleti pályaudvar, személykocsiműhely
• MÁV-START Zrt., Nagykanizsa telephely
• MÁV Zrt., Szegedi Forgalomirányítási Központ
• MÁV Zrt., Szeged, MÁV-székház
• MÁV Zrt., Debrecen állomás, üzemi épület
• MÁV Zrt., Debrecen, MÁV-székház
• MÁV Zrt., Püspökladány állomás, üzemi épület
• MÁV Zrt., Mátészalka állomás, utascsarnok
• MÁV Zrt., Szombathely, MÁV-székház
• MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, Hűvösvölgy állomás
• Magyar Vasúttörténeti Park, Budapest

Az egyes helyszínek részletes programjai a MÁV-csoport honlapjáról tölthetők le.
A START Klub kártyával rendelkezők a Múzeumok Éjszakája bármely programján ingyenesen vehetnek részt, kártyájuk felmutatásával díjmentesen léphetnek be a rendezvényekre.

A MÁV-csoport munkavállalói számára kiadott arcképes vasúti utazási igazolvánnyal, vasúti utazási és felügyeleti igazolvánnyal, valamint felügyeleti igazolvánnyal rendelkező látogatók az igazolvány felmutatásával a Múzeumok Éjszakája valamennyi programján (nem csak a vasúttársaság által szervezetteken!) ingyenesen vehetnek részt.

Figyelem! Az előzetes regisztrációhoz kötött programok esetében a START Klub kártyával, illetve a vasúti igazolvánnyal belépni szándékozóknak is jelezniük kell részvételi szándékukat az adott intézménynél.
A munkáltató kéri, hogy a kedvezmények igénybevételének lehetőségeiről minden esetben előzetesen tájékozódjanak a választott intézményeknél!

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról Budapestre, Nagykanizsára, Szegedre, Püspökladányba, Mátészalkára, Szombathelyre, valamint Debrecenbe mint kiemelt helyszínre azoknak, akik vonattal utaznak a Múzeumok Éjszakája 2017. június 24-én estétől másnap hajnalig tartó rendezvényeire. A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvény napját megelőző napon, június 23-án, pénteken, 10.00-tól kezdhető meg. A visszautazást legkésőbb a rendezvény zárását követő napon, június 26-án, hétfőn, 24.00-ig kell befejezni.

A Budapestre látogatók esetében a kedvezmény a látogatást igazoló karszalag és az 50%-os alkalmi menettérti jegy visszautazáskor történő felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében az 50%-os alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén – a programban részt vevő múzeumok valamelyikében – le kell bélyegeztetni.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának közleménye szerint a kedvezményes jegyváltási lehetőségről és a felhasználás feltételeiről a MÁV-csoport honlapján, a www.mavcsoport.hu oldalon lehet részletes tájékoztatást találni.