Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Remélhetően már az első félévben megkapják az elegyrendezők a pótlólagos bérfejlesztést!


A MÁV SZK-nál ugyanakkor a bérfejlesztés során nem használták fel a 13%-os bértömeget, csak 12 százalékot, ezt is mielőbb rendezni kell.

Nincs elfelejtve a kocsirendezők, elegyrendezők pótlólagos bérfejlesztése - jelentette ki Bárány Balázs, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke videónkban: tárgyaltunk a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettesével, aki elismerte, hogy az érintett munkavállalói kör érdekében megfogalmazott felvetés teljesen tárgyszerű. Emiatt a humán vezetés felé szakmai kimutatást is készítettek, ami azt a cél szolgálja, hogy minél előbb részükre is biztosítható legyen a 14%-os bérfejlesztés - ez sajnálatos módon az éveleji bérfejlesztésből kimaradt.
Bárány Balázs nagyon bízik benne, hogy az első félévben ez is megállapodás formájában rendeződik. 

A MÁV-SZK kapcsán a VDSzSz Szolidaritás alelnöke nagyon meglepőnek nevezte a munkáltató eljárását. Kiderült ugyanis, hogy a bérfejlesztés során nem használták fel a 13%-os bértömeget, csak 12 százalékot. És ezt utólag egy bérmegállapodás-kiegészítéssel próbálták rendezni: a munkáltatói jogkörgyakorlóknak lehetősége lett volna a differenciálásra, és kényük-kedvük szerint osztották volna szét a fennmaradó 1%-ot.

Ezt természetesen nem tudtuk elfogadni.

 

- szögezte le a VDSzSz Szolidaritás alelnöke, aki érthetetlennek nevezte az SZK magatartása, hiszen a bérmegállapodások aláírásakor az egyéni, munkáltatói jogkörgyakorlóra bízott differenciálás gondolatát elvetettük - az SZK esetében hangsúlyozottan - szögezte le Bárány Balázs, hozzátéve:

Ezt akkor tudomásul is vették, hiszen aláírták a bérmegállapodást, és ennek ellenére - eltelik 2-3 hónap - előjönnek a farbával: magyarán becsaptak bennünket. Azt gondoljuk, hogy ők is okulnak a történtekből, és a központi bérmegállapodás szellemiségét tartva a fennmaradó 1%-ról minél előbb egyezségre tudunk jutni.

 

Jelezte, hogy a vasútbiztonsági főigazgató rendre megosztja a VDSzSz Szolidaritással is a havi vasútbiztonsági jelentést, amely így most már számotokra is hozzáférhetővé válik. Bárány Balázs örömét fejezte ki, hogy a főigazgató ilyen progresszíven próbál lépni annak érdekében, hogy a vasúti közlekedésben hónapról-hónapra egyre kevesebb negatív esemény következzen be.