Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Kelenföldön napi 45 percet ingyen dolgoznak hangosbemondó tagjaink!


A VDSzSz Szolidaritás egyeztetést kezdeményez. Amennyiben a munkáltató nem biztosítja a helyi függelékben megjelölt időpontban a munkaközi szünetet, úgy javasoljuk tagtársainknak, hogy ne szóljanak bele a hangosbemondóba, és egyenek jó étvággyal!

Kelenföld állomáson a hangosbemondóknak hétfőtől vasárnapig a nappalos szolgálatban elvileg kétszer lehetne kivenni a munkaközi szünetet: egyik alkalommal 20, máskor 25 perc erejéig. Erre azonban a vonatforgalom miatt nincs lehetőség,

ezt az időt a munkáltató nem fizeti ki számukra.

 

Így a munkavállalók a hét minden napján napközben 45 percet ingyen dolgoznak. A KSZ helyi függeléke szerint a hangosbemondóknak először 10-13 óra, illetve 14-14:30 között lenne lehetőségük kivenni a 20, illetve 25 perces munkaközi szünetet. Kelenföld állomáson azonban szinte nem telik el úgy perc, hogy ne tájékoztatná a hangosbemondó az utasokat valamilyen fontos információról.

1260-DSC_0001_crop.jpg

1260-DSC_0003_crop.jpg

Persze, a gond nem újkeletű: öt kollégát érint, reméljük, a munkáltató mielőbb orvosolja kérésünkre ezt a problémát. A VDSzSz Szolidaritás egyeztetést kezdeményez, reméljük, mielőbb be tudunk számolni a pozitív végkifejletről.