Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Májusban elsőfokú ítélet születhet Németh Zsolt ügyében!


A tárgyalásokon a MÁV-Start képviselője páratlan vehemenciával védi főnöke álláspontját, és nem kevesebbet sugall, minthogy tagtársunk előre megfontolt, galád szándékkal tagadta meg a vonat továbbítását.

Folytatódott Németh Zsolt vezető jegyvizsgáló tagtársunk pere. Mint arról korábban is beszámoltunk,

a MÁV-Start embertelen módon járt el vele szemben, hiszen csak azért, mert betartotta a rá vonatkozó előírásokat, munkaviszonyra vonatkozó szabályt, [amiért] a MÁV-Start vezérigazgatója erős befolyására - fogalmazzak így - a munkáltatói jogkörgyakorló azonnali hatállyal még tavaly júliusban a Vasutasnapon jutalmul elbocsátotta.

 

- foglalta össze a fejleményeket VDSzSz Szolidaritás alelnöke. Az elmúlt időben Németh Zsolt munkaviszonyának helyreállítása érdekében folytatott tárgyalások a MÁV-Starttal mindezidáig eredménytelennek bizonyultak. Épp ezért van szükség arra, hogy a bíróság mondja ki, hogy a vele szemben követett eljárás jogellenes volt.

Bárány Balázs azt remélte, hogy a legutóbbi tárgyaláson legalább részítélet születik, amely megállapítja az azonnali hatályú felmondás jogellenességét. Erre azonban még várni kell, mivel

a bíróság úgy látta, hogy egyben is alkalmas az ügy arra, hogy ítélet szülessen - tehát a Zsoltot ért károk, méltatlanságok orvoslására is tud majd jogot szolgáltatni.

 

Május 18-án lesz a következő tárgyalás, ahol remélhetően elsőfokú ítélettel zárul az ügy. Ezzel kapcsolatban Bárány Balázs bizakodó:

Nagyon bízom benne, hogy az elkövetkezendő tárgyaláson a bíróság már elsőfokon ki fogja mondani, hogy a MÁV-Start vezérigazgatója jogellenesen küldette el azonnali hatályú felmentéssel vezető jegyvizsgáló tagtársunkat, és ennek nyomán a MÁV vállalatcsoport lesz abban a helyzetben, hogy Németh Zsoltnak feltétel nélkül - elismerve korábbi [Startos] munkaviszonyát - felkínálja a visszavétel lehetőségét. Ez lenne a legkevesebb, amit az érdekében lehet tenni. És értelemszerűen a MÁV-Start vezérigazgatója elnézést fog kérni tőle, [amiért] ilyen méltatlanul járt el vele szemben. 

 

Emlékeztetett arra, hogy a bérmegállapodás aláírásakor a MÁV-Start vezérigazgatójával folytatott rövid beszélgetés során elhangzott Csépke András részéről: megfontolja Németh Zsolt ügyében korábbi álláspontja felülvizsgálatát, aminek eredeményeképpen akár Németh Zsoltot vissza is veszi a MÁV-Starthoz.

nem történt változás az ügyben a MÁV-Start részéről. A tárgyaláson az eljáró képviselő páratlan vehemenciával védi főnöke álláspontját, amely nem kevesebbet sugall, mint azt, hogy tagtársunk előre megfontolt, galád, gonosz szándékkal tagadta meg a vonat továbbítását

 

- jelentette ki Bárány Balázs, a VDSzSz Szolidaritás alelnöke.