Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Korrekt volt a munkáltató: visszavonta az azonnali hatályú felmondást!


Január 16-án az angolul beszélő próbavásárlók egy MÁV-Startos bögrét kívántak megvenni, majd euróval kísérelték meg a fizetést. Ezt azonban tagtársunk nem akarta elfogadni - tisztában volt azzal, hogy tiltja a szabályzat.

Ám a fiatal pár addig erősködött, míg végül tagtársunk megkérdezte, milyen címletű eurójuk van. Öt euró - volt a válasz. Jelezte, hogy nem tud visszaadni, majd átvette az öt eurót a bögrére vételárként. (Az eurót forintra váltva számította ki a vételárat, és bonyolította az eladást.) Ezután a próbavásárlók felfedték kilétüket: tagtársunkat a munkáltató felfüggesztette, és pár nap múlva azonnali hatállyal elbocsátotta.

Az esetről a január 20-i VÉT-ülésen tájékoztattuk a MÁV-Start Zrt. általános vezérigazgató-helyettesét, egyúttal kifejeztük reményünket, hogy a történteket megismerve a vezetés átértékeli döntését. Schwartz István megígérte, hogy az esetet átvizsgálják, és - amennyiben úgy ítélik meg - módosítják az intézkedést. Így is történt, január 23-án az azonnali hatályú felmondást hatályon kívül helyezte a munkáltató: tagtársnőnk újra a MÁV-Start Zrt. munkavállalója. Köszönjük az emberséges és tisztességes lépést!