Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Bántalmazás: reagált közleményünkre a MÁV-Start


Kirúgásról már nem beszélnek. A munkáltató által évek óta szajkózott "mindent megteszünk"-frázis közel egyenlő a nullával. Ezért kell közösen lépnünk!

"Egyedül nem dolgozom!" - Akciót hirdetett a VDSzSz Szolidaritás annak érdekében, hogy a munkáltató teremtse meg a biztonságos munkavégzés feltételeit! Erről ide kattintva olvashatsz bővebben, a MÁV-Start közleményének lényege a HVG összefoglalásában az, hogy 

mélyen elítéli a munkavállalóit ért támadásokat, és mindent megtesz a jegyvizsgálók, fedélzeti jegyellenőrök emberi méltóságának védelme és biztonságának garantálása érdekében.

A cél szerintük az, hogy egyetlen ilyen eset se maradhasson jogkövetkezmény nélkül, ehhez azonban szükséges, hogy az érintettek feljelentést tegyenek vagy legalább jelezzék az atrocitást.

Felidézték, hogy számos rendőrségi és polgárőrségi megállapodást kötöttek, biztonsági személyzetet, vasútőri kíséretet rendeltek meg és biztonságtechnikai beruházásokat valósítottak meg.

Az utasok és a fedélzeti személyzet biztonságának növelése érdekében a cég évente közel 80 ezer vonatot kísértet biztonsági, vasútőr személyzettel, a rendőrség pedig nagyságrendileg 8-8,5 ezer vonaton van jelen.

Idén május végéig 14, tavaly összesen 68, egy évvel korábban 52, míg 2013-ban 60, többségében személyi sérüléssel nem járó esetet jelentettek - tette hozzá a MÁV-Start. Leggyakrabban az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók lépnek fel fenyegetően a jegyvizsgálókkal szemben.

Számtalan fórumon felajánlottuk, hogy Szakszervezetünk, a VDSzSz Szolidaritás ilyen megkeresés esetén - előzetes konzultáció után - segít akár személyes jelenléttel is javítani a körülményeken! Egyet azonban nem tudunk: a munkavállalók helyett, helyettetek nem tudjuk megcsinálni. Nélkületek nem megy!

Tartozz közénk, erősíts minket: lépj be Te is a VDSzSz Szolidaritáshoz! A belépéshez keresd területi irodáinkat, a Tagdíjlevonási nyilatkozatot itt találod.

Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről? Csatlakozz a VDSzSz Szolidaritás facebook-oldalához!