Sajtóközlemény - 2008. 02. 20.

A VDSzSz Szolidaritás Elnöksége február 20-án értékelte a munkáltatókkal folytatott tárgyalásokat.
A kollektív munkaügyi vita során Szakszervezetünk több kompromisszumos javaslatot tett, azonban a munkáltatók minden érdemi tárgyalástól mereven elzárkóztak. Nem jött létre megállapodás a még elégséges szolgáltatással kapcsolatos egyeztetésen se, melyen a VDSzSz Szolidaritás az 1995-ben a MÁV által is aláírt megállapodás újbóli elfogadását javasolta a sztrájk idejére, a munkáltatók azonban erre sem voltak hajlandóak. A sztrájk idején kialakuló káosz miatt a cégek vezetését terheli a felelősség.
A VDSzSz Szolidaritás Elnöksége a tárgyalások eredménytelensége miatt a sztrájk folytatásáról határozott, a munkabeszüntetés időpontját megfelelő időben nyilvánosságra hozzuk.
Ismeretes: Szakszervezetünk a kiszervezés okán a MÁV Gépészet ZRt., a MÁV Trakció ZRt., valamint a MÁV Start ZRt. munkavállalói részére 10 százalékos alapbérarányos kihelyezési pótlékot követel. A MÁV Cargo ZRt. vártnál sikeresebb privatizációja és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterrel kötött szóbeli megállapodás okán minden vasutas számára nettó 250 ezer forint egyszeri kifizetését is követeljük.