Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Jót tett a MÁV Cargoval a VDSzSz sztrájkja: MÁV Cargo ZRt-közlemény kontra Napi Gazdaság-cikk - 2008


"Az egyik vasúti szakszervezet részéről kezdeményezett és jelenleg kiszámíthatatlan állapotokat eredményező vasutassztrájk a MÁV Cargo részére komoly veszteségeket okoz. A korábbi tapasztalatok alapján a sztrájk első napja kb. 60 millió forint veszteséget jelent a legnagyobb hazai árufuvarozó társaságnak, de ez a szám a továbbiakban meredeken növekszik. Jóllehet a spontán munkabeszüntetés követeléseit nem a MÁV Cargo felé fogalmazták meg, de ennek ellenére az ő szerelvényeiket sem továbbítják.
A veszteségeket a többletüzemeltetési közvetlen költségek (kocsibér, pályahasználati díj, trakciós díj) valamint a késedelmes szállítások miatt fizetendő kötbér, és az esetleges alternatív útvonalon való szállítás többletköltsége okozza, amelyeket nem tudnak az anyavállalatnak továbbterhelni." - MÁV Cargo ZRt.

"A sztrájk miatt szabaddá váló infrastruktúrán viszont zökkenőmentesebb volt az áruszállítás, ami akár pluszbevételhez is juttathatta a céget. Heinczinger lapunknak elmondta, hogy addig a "legrosszabb napon" is 390 áruszállító vonatot közlekedtettek, de például szerdán 500-600 szerelvény futott a pályán, míg korábban átlagosan 380-450 tehervonatot közlekedtettek." - Napi Gazdaság