Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Megalakult a VDSzSz Szolidaritás Nyugdíjas Tagozata!


Sok nyugdíjas tagtársunk azért keres minket, mert továbbra is kötődik a VDSzSz Szolidaritáshoz, aminek adott esetben sok éven át tagja, tisztségviselője volt. Érdeklődnek a szakszervezetünket érintő változások iránt, hiszen ez a generáció alapította a VDSzSz Szolidaritást, ők szakszervezetünk élő lelkiismerete. Ezen kívül sok mindenben segíteni is tudnak aktív és nyugdíjas tagjaink számára!

Nyugdíjas tagjaink közül sokan igénylik, és igénybe is veszik a VDSzSz Szolidaritás által nyújtott szolgáltatásokat: jogsegélyszolgálat, arcképes igazolvány érvényesítése, özvegyi nyugdíjjal és rokkantási ellátással kapcsolatos segítségnyújtás, adóbevallás készítése, arcképes igazolvány érvényesítése, kérelmek megírása, fénymásolás, internetről nyomtatványok letöltése, nyomtatása, kitöltése, üdülési utalványokhoz nyomtatványok beszerzése, stb. 

A tagozat célja a nyugdíjas tagság összetartása, tájékoztatása, a nyugdíjasokkal kapcsolatos törvényi változások figyelemmel kísérése, röviden: megőrizni egymással a napi kapcsolatot. A tagozat feladata a szakszervezeti akciók segítése, ezekben támogatóként részt is vesznek. Emellett volt tisztségviselőink részére lehetőséget ad nyújt arra, hogy kifejthessék véleményüket, és tapasztalataikkal segítsék munkánkat.

A Nyugdíjas Tagozat megválasztotta tisztségviselőit.

Tagozatvezető: Dobóné Galgóczy Ildikó

Tagozatvezető-helyettes: Merényi János

Ügyvivőtestület: Bense János, Merényi János, Tokaji Andrásné, Dobóné Galgóczy Ildikó, Szakál Miklósné, Szalma Ferencné, Verő János

Az ügyvivőtestület egyik tagjának utolsó szolgálatán egyébként kameránkkal is jelen voltunk. Bense Jani öt éve ment nyugdíjba.