Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Záhony: Állami munkahelymegőrző támogatásért pályázna az RCH


Záhony TÜK munkavállalóinak foglalkoztatását segítené, ha az RCH sikeresen pályázna az OFA NKft-nél. Az elnyerhető összeg 60 millió Ft, ami részlegesen kompenzálná a piacvesztést és a forgalomcsökkenést, ráadásul ehhez egy év foglalkoztatási garancia is társulna.

Január 25-én rendkívüli kibővített ÜT-ülés volt Záhonyban, ezen az érdekképviseletek mellett részt vett dr. Vincze Teodóra humánerőforrás igazgató, Simon Ferenc HR partner szervezetvezető is. Igazgató asszony egy állami pályázat benyújtásának lehetőségéről tájékoztatta a résztvevőket, amit az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft-hez (OFA NKft) adható be. Az RCH élni kíván a lehetőséggel, ami Záhony TÜK munkavállalóinak foglalkoztatását segítené. Az elnyerhető összeg 60 millió Ft, amihez összesen egy év foglalkoztatási garancia is társulna.

Ez egy állami munkahelymegőrző támogatás, ami az ukrán-orosz konfliktus miatt kialakult piacvesztés, forgalomcsökkenés részleges kompenzációja lenne. Mivel Záhony TÜK speciális helyzeténél fogva leginkább érintett, ezért a munkahelyek megóvása érdekében kérik a támogatást. Amennyiben sikeres lesz a pályázat, nagy valószínűséggel ebben az évben nem várhatók egyéb megszorító intézkedések (pl. állásidő).

A résztvevők valamennyien egyetértettek, és támogatják a munkáltató törekvéseit.