Nálunk minden
a vasutasokról szól!

A vasútnak van még egy ősellensége: a napfény!


Az utasok dühösen reagáltak, amikor a vasúttársaság közölte velük, hogy a vonatok az "erős napfény" miatt késnek: London délkeleti részén az alacsonyan álló téli nap okozott fennakadást a vasúti közlekedésben.

A Southeastern vasúttársaság a twitteren közölte, hogy az alacsonyan álló téli nap miatt nagyon tükröződtek az ajtózáró kamerák képei a monitorokon, emiatt a mozdonyvezetők egy része nem látta be teljes hosszában a vonatot indulás előtt. Ilyen esetben el kell hagyniuk a vezetőállást, és meg kell győződniük arról, hogy az utasok befejezték-e a fel- és leszállást. Ez több időt vesz igénybe, de szerencsére nem túl gyakran fordul elő hasonló eset.

Az utasok egy részét nem hatotta meg a magyarázat. Egyikük twitteren megkérdezte a vasúttársaságot: "Vajon hogyan oldják ezt meg olyan országokban, ahol folyton süt a nap?"
Mások a "valaha volt leggyengébb kifogásnak" nevezték, egy másik utas pedig ezt írta: "Levelek a síneken. Rosszkor jött havazás. Most meg a napsütés! Vajon mi lesz a következő kifogás?"