Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Hírlevél - 2008. 01. 31.


Hazudik a Pályavasút vezetése, amikor azt híreszteli, hogy a VDSzSz lemondott a Cargo eladása nyomán a munkavállalók részére követelt 250 ezer forint kifizetésétől. Követeléseink SEMMIT nem változtak, ne dőljetek be a munkáltató gusztustalan hazugságainak, melyek csak arra valók, hogy ismét becsapják a sztrájkolni vágyó vasutasokat.
Megismételjük: a VDSzSz a MÁV ZRt., a MÁV Start ZRt., valamint a MÁV Gépészeti ZRt. munkavállalói részére követeli a két és félhavi átlagkeresetnek megfelelő összeg kifizetését. A MÁV Gépészeti ZRt. munkavállalói részére 2008. január elsejétől követeljük a tevékenység-kihelyezés nyomán járó 10 százalékos alapbéremelést – a 2008. évi bérfejlesztésen felül. Hasonlóképp, 10 százalékos alapbéremelést követelünk a MÁV Start munkavállalói részére 2007. július elsejéig – tehát társaságba vitelük dátumáig – visszamenőlegesen.
Információink szerint a munkáltató parancskönyvben és körözvényben terjeszti alávaló hazugságait, ezekből egy betű sem igaz, ne higgyétek el. Sem a MÁV, sem a MÁV Start vezetése nem volt hajlandó érdemben tárgyalni velünk. Ehelyett a MÁV Start inkább a Volán társaságoknak fizet vonatpótló buszokért, csak nehogy a munkavállalóknak kelljen adni akár egy forintot is.
Ez pofátlanság, ahogy az is, hogy Szórád Robi két tárgyalási fordulóval korábbi ajánlatához tért vissza a még elégséges tárgyalások során. Ebből kifolyólag nem jött létre megállapodás a még elégséges szolgáltatásokról, amiért a felelősség a munkáltatót terheli. Minden sztrájkoló munkavállaló figyelmét felhívjuk arra, hogy a munkabeszüntetésben való részvételi szándékról senki sem köteles nyilatkozni, de ha mégis megteszi, azt a sztrájkba lépés pillanatában tegye.
A sztrájk február negyedikén (hétfőn) hajnali három órakor folytatódik.