Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Hírlevél - 2008. 01. 23.


A munkakörülmények fejlesztéséről szóló megállapodás (ld. a cikk alatt) az egyenlege a január 23-i Startos kollektív munkaügyi vitának, ennek aláírása lehetőséget teremtett arra is, hogy Szakszervezetünk a foglalkoztatás-politikai megállapodást is aláírja – a dokumentumot korábban már szignáltuk. Azonban követeléseink teljesítése ezen a ponton megszakadt, a menedzsment továbbra is elzárkózott a 2008. évi 6,9 százalékos alapbérfejlesztésen és a 250 ezer forint éves keretösszegű VBKJ-n felül további 10 százalékos alapbérfejlesztéstől, amit 2007. július elsejéig visszamenőlegesen követelünk a munkavállalók számára, illetve a MÁV Cargo privatizációs bevételéből származó egyszeri, két és félhavi átlagkereset kifizetésétől.
Teszi ezt annak ellenére, hogy már minden létező kifogását megcáfoltuk. Továbbra is fenntartjuk azt az álláspontunkat, hogy követeléseink teljesítésére – ha ez a gond, és nagyon akarják – még a fedezet is megvan a Start üzleti tervében – annak ellenére, hogy ezzel nem számoltak a tervezés során.
A tervből az is kiderül, hogy a cég gyaníthatóan súlyos százmilliókat kíván fölösleges dolgokra költeni, ezek már önmagukban kiteszik a VDSzSz követeléseinek teljesítéséhez szükséges összeget. Néhány példa: a cég 200 millió forintot kíván idén jogi szaktanácsadásra fordítani, annak ellenére, hogy a Startnál működik egy jogi igazgatóság kiválóbbnál kiválóbb jogászokkal. Miközben a Start több mint 18 ezer utasleadási lap feldolgozásával van elmaradva, és erre hivatkozva nem hajlandó a megérdemelt jegyeladási jutalékot kifizetni a lapot felvevő jegyvizsgálók részére, a cég további 200 millió forintot szán a vállalat vezetőinek prémium-kifizetésére 2008-ban, az eddigi prémiumokon kívül. A piackutatásra szánt összeg a tavalyihoz képest megduplázódott, míg a szakértők díjazására fordítható keretösszeg a 2007-es keretösszeghez képest megnégyszereződött, 119 millió forintra. A létszámterv 3 évig változatlan létszámmal számol, ehhez képest az üzleti terv mintegy 300 fős létszámnövekedéssel számol, jelentős részük irányítói munkakörbe kerülne.
Ismét rámutattunk arra, hogy a Startos munkavállalók tevékenység-kihelyezésük során bizonytalanabb helyzetbe kerültek, ráadásul úgy, hogy a szociális és jóléti létesítmények az anyacégnél maradtak, többek között ez is indokolja a 10 százalékos alapbér-fejlesztési követelésünket.
A bértárgyalás során a többi szakszervezet megint aláírni akart, a VSZ a VDSzSz „tetemrehívását” kezdeményezte a munkáltató nagy örömére. Simon Dezső, aki a tárgyaláson valószínűleg „szakszervezetével” együtt csak véletlenül ült a munkavállalói oldalra, a foglalkoztatás-politikai megállapodás aláírását sürgette. Azonban a megállapodás hatályos és a munkáltatóra nézve kötelező érvényű, mivel a Start vezetése még Karácsony előtt aláírta az általunk megfogalmazott megállapodást. (Persze, akkor még arról kesergett a Start vezetése, hogy 300 embert kell elküldeni a cégtől, ehhez képest, most ugyanennyit akarnak felvenni az irányítóapparátus duzzasztására.) Másrészt a végrehajtó szolgálatnál jelenleg munkaerőhiány van, ezt a munkáltató meg is erősítette.
A többi szakszervezet által már többször szignált bérmegállapodást valószínűleg csak azért nem írta alá a munkáltató, mert így ürügyet talált arra, hogy a megállapodásban szereplő 6,9 százalékos alapbérfejlesztés helyett pimasz módon csak 2,9, illetve 3,4 százalékos bérfejlesztést adjon egyoldalú munkáltatói intézkedés keretében.
Mint az köztudott: az összes szakszervezet közül CSAK a VDSzSz indította meg a kollektív munkaügyi vitát a 2008. évi bérfejlesztésen felüli 10 százalékos alapbérfejlesztés, valamint a két és félhavi átlagkereset kifizetése érdekében. És ezért CSAK a VDSzSz hirdetett sztrájkot, lehetőséget adva arra, hogy tagjainkon kívül minden munkavállaló tehessen annak érdekében, hogy a jogos követelés megvalósuljon.
A VDSzSz Szolidaritás február elsejétől hirdetett sztrájkot a MÁV Startnál. A sztrájkkal kapcsolatos pontos tudnivalókat és teendőket várhatóan csak SMS-ben küldjük el a munkavállalók részére annak érdekében, hogy megóvjuk őket egyes szolgálati vezetők zaklatásaitól. Ezért arra kérünk Benneteket, hogy mobiltelefon-számaitokat küldjétek el egy normáldíjas SMS-ben a 06 70 455-0733-as mobilszámra – aki még nem tette volna meg!
Ismételten felhívjuk a munkavállalók figyelmét arra, hogy a munkáltatónak nincs jogában a személyi alapbért bármilyen formában csökkenteni, figyelemmel arra, hogy a munkavállalókkal kötött munkaszerződés-módosítás a Startnál általánosan 37 órás, az utazók esetében 36,5 órás heti munkaidőre vonatkozik, az ehhez kapcsolódó személyi alapbér pedig az, ami a módosításban szerepel. Erre az alapbérre kell érteni minden egyes bérjavaslatot, bárki is kínálja.