Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Tisztelt Tagtársak! - 2008. 01. 22.


A félreértések elkerülése végett a helyzet az, hogy szakszervezetünk által, a tagság nevében támasztott követelések okán, szemben bárminemű híreszteléssel, huhogással, nincs veszélyben sem a 2008. évi bérfejlesztés, sem a VBKJ, sem a Kollektív Szerződés. Ugyanis meggyőződésünk, hogy a kollektív munkaügyi vitában megfogalmazott követeléseinket, az annak lezárását jelentő megállapodásban, ha kell a sztrájk segítéségével is, de érvényesíteni fogjuk. Így tagjaink és a többi munkavállaló számára is megadatik, hogy 2008-ban olyan munkabére legyen, amely alkalmas arra, hogy családjának és magának legalább az eddig elért életszínvonalat biztosítani tudja.
A választható béren kívüli juttatás vonatkozásában is szükségtelen aggódni, hiszen az eddigi tárgyalások alapján annak összege 250.000.-Ft/évnél kevesebb nem lehet.
A Kollektív Szerződés módosítás tekintetében is az erre irányuló tárgyalások elhúzódása semminemű hátránnyal nem járhat az érintettekre. Amiért a fentiekről még nem jött létre megállapodás - és ezidáig helyette burkolt fenyegetés, zsarolás ízű intézkedés előkészítése zajlik a vazallusok, vagy hű csatolósok diszkrét asszisztálása mellett - azért a munkáltatót terheli a felelősség, hiszen képtelen belátni, hogy hiába a segéderő, elmúltak azok az idők, hogy kénye-kedve szerint apassza azon forrásokat, amelyeket azok fakasztanak, akikről e tárgyalások szólnak.
Sajnálom, hogy bármelyik, a MÁV-STARt-nál képviselettel rendelkező szakszervezet a küzdelmünket önös érdekként jeleníti meg, és ezzel kapcsolatosan azzal riogat, hogy bárki is a megérdemelt bérét a februári bérfizetési napon nem kapná kézbe.
Egyébiránt a munkabért nem megérdemelni kell, amit a jó apuka oszt gyermekének. A munkabér egy alku folyamán járó összeg, mely a munkaszerződésben meghatározott tevékenység után jár a munkavállalónak. Akik mindezt még nem tudják, azoknak még van mit lapozni a naptárban.

Üdvözlettel:

Bárány Balázs Péter
alelnök