Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Déli, Kelenföld: A legfontosabb, hogy tagjainkat ne érje hátrány!


Vannak pozitív fejlemények, de rengeteg a gond is. Kelenföldre hoztak ugyan öltözőszekrényeket, de azok kritikán aluli állapotban vannak: koszosak, ürülékesek. A megnövekedett létszám miatt a mosdók, WC-k hiánya égető, ez a probléma minden munkavállalót érint. Sokan a Flirtökben végzik el dolgukat.
Kelenföld nagyon küszködik, hiszen nem erre tervezték: a százhalombattai és martonvásári vonatokat le is kellett mondani.
Óriási a munkavállalók leterheltsége, ezért a VDSzSz Szolidaritás ellentételezést kér a munkáltatótól. Sokan arra panaszkodnak, hogy már a szolgálat előtt görcsbe rándul a gyomruk, nem ritka a fejfájás a szolgálat után, amit ilyen leterheltség mellett nem lehet csodálni.

Jelenleg nem tudni mikor mehet át újra személyszállító vonat az alagúton, március 8-ról és a II. negyedév elejéről is lehet hallani. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a munkáltatóval és a munkavállalókkal, tagjainkkal.

Az állásidőt egyelőre nem alkalmazza a munkáltató: februárban biztos nem lesz senki állásidőn, remélhetően a márciust is sikerül enélkül megoldani.
Ezen kívül még sok más információ kiderül mellékelt videónkból, amiben Czentnár Béla, szakszervezetünk MÁV Zrt-s társasági vezető ügyvivő-helyettese foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

[A felvétel 2015. február 10-én készült - a szerk.]