Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Agresszív átalakítás vár a román Marfára


A román kormány döntése értelmében "agresszívan" átalakítják a CFR Marfát.
Ezt többek között a személyzet költségeinek csökkentésével, az öreg vagonok fémhulladékként való értékesítésével, valamint a tartozással rendelkező ügyfelek részére a szállítások leállításával kívánják elérni - adta hírül a Mediafax.

A CFR Marfa új negyedéves hiánycélja a nulla hiány, kizárva azokat a tartozásokat, és büntetéseket, melyek a meglévő hiányt okozzák – ezt mutatja az a szándéknyilatkozat, melyet a Kormány és az IMF és az Európai Bizottság fogadott el ebben a hónapban.

"Erőfeszítéseink ellenére a CFR Marfa eladása nem fejeződött be a kormány döntésének megfelelő határidőre, és a cég továbbra is hiányt halmoz fel, az év első kilenc hónapjában is veszteséget szenvedett. Azért, hogy a CFR Marfa biztosan működhessen, azt tervezzük, hogy agresszíven átalakítjuk a céget, miközben az értékesítési folyamatot folytatjuk"- mutatja a dokumentum, melyre a Mediafax hivatkozik.

A szándéknyilatkozatban az áll, hogy 2015. májusra a CFR Marfa eladásának be kell fejeződnie.

A kormány által elkészített vészforgatókönyvben úgy tűnik, hogy a CFR Marfa 2014-ben munkavállalói egy részének fel fog mondani. Azok az alkalmazottak, akik elveszítik munkájukat, megkapják havi bérüket a munkaszerződés lejártának a végén.