Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Svédországban már megkapták a rövidnadrágot


Megkérdeztük a svédországi ombudszmant, hogy mi lett a következménye annak az akciónak, amikor férfi jegyvizsgálók és mozdonyvezetők szoknyában demonstráltak azért, hogy szolgálatban rövidnadrágot viselhessenek. Már meg is kapták.
Az alábbiakban részletet közlünk Maria Olwäus ombudszman válaszleveléből:

"A vállalat/munkáltató számos egyeztetést követően elismerte, hogy a hosszúnadrágok helyett rövidebb öltözéket kell biztosítani a nyári hónapokra. Ezért a Vezérigazgató beleegyezett abba, hogy a cégnél bárki igényelhessen szoknyát.
Azóta a vállalat már megrendelte a rövidnadrágokat mindazok számára, akik erre igényt tartanak. Egyéb intézkedést nem tett a munkáltató, a Vezérigazgató, a "szoknyás akciót" tudomásul vette."

És az eredeti levél:

"The company/employer admitted after many discussions that it was necessary to arrange some shorter garment during the summer time, instead of trousers. So the Managing Director gave his consent for the all staff that wanted skirts to actually require them.
Since then the company has ordered shorts for those that want it. So, there has been no other action taken from the employer. The "skirt-action" was in fact accepted by the employer, the Managing Director."