Nálunk minden
a vasutasokról szól!

ÜT-választások: az első részeredmények


A VSZ és a VDSzSz Szolidaritás közös jelöltjei eddig a megszerezhető 76 mandátumból 59-et hoztak el a MÁV-Start üzemi tanács-választásain, és még három SZSZK hátravan. Részeredmények.
Az országban többségében véget értek az üzemi tanács-, és munkavédelmi képviselő-választások a MÁV-Startnál. Eddig a VSZ és a VDSzSz Szolidaritás közös jelöltjei a megszerezhető 76 mandátumból 59-et hoztak el a MÁV-Start Zrt. üzemi tanács-választásain. Az Utasellátó és Debrecen SZSZK üzemi tanácsa csak a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) jelöltjeiből áll majd, de Bp-Keleti, Bp-Nyugati, Celldömölk, Miskolc, Nyíregyháza és Szolnok SZSZK-k területén is megvan a közös kétharmad.

A szavazás eddigi állása szerint a két szakszervezet jelöltjei közül összesen 57 munkavédelmi képviselő futott be a 78 helyre, és a választásnak még közel sincs vége.
Nagykanizsa és Szeged SZSZK-k területén még javában zajlanak a választások, (június 17-20 között), Pécs SZSZK-nál azonban csak június 24-27. között kerül sor a megmérettetésre.

A megválasztott tisztségviselőknek gratulálunk!