Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Májusban jön az Erzsébet-utalvány


"A munkavállalók részére alanyi jogon járó Erzsébet-utalvány kiosztása - figyelembe véve az eljárásokra vonatkozó törvényi szabályzásokat és határidőket - 2013. májusában kezdődhet meg, mely során a munkavállalók az első két negyedévi juttatást kapják meg." A munkáltató levelet írt a szakszervezetek részére, mellékeljük.
"Tisztelt Szakszervezeti Vezetők,

a 2013. évi étkezési Erzsébet-utalvány előzményeiről és kiosztásának körülményeiről az alábbiakban tájékoztatom Önöket:

"A MÁV-START Zrt. és a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. Kollektív szerződésének módosítását 2013. február 1-jén írták alá a KSz-kötésre jogosult szakszervezetek és az érintett Társaságok. A Kollektív Szerződésbe ez alapján került bele az alanyi jogon járó béren kívüli javadalmazás (Erzsébet-utalvány). A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. esetében 2013. március 8-án történt meg a Kollektív Szerződés módosításának aláírása.

Az Erzsébet-utalvány beszerzésének előkészítése csak a megállapodások megkötését követően indulhatott meg.

Az MNV Zrt. 2013. január 24-én a béren kívüli juttatások felfüggesztését rendelte el, emiatt az Erzsébet-utalvány beszerzési, közbeszerzési eljárásait társaságunk nem indíthatta meg. Az MNV Zrt. 2013. március 8-án engedélyezte bizonyos felfüggesztett juttatások kifizetését, többek között az Erzsébet-utalvány kifizetését is. Ezt követően az Erzsébet-utalvány beszerzéséhez szükséges eljárások megindítása megtörtént mind a 3 Társaság esetében.

A Társaság vezetői döntése értelmében a 3 Társaság esetében együtt kerül sor az utalványok kiosztására. A munkavállalók részére alanyi jogon járó Erzsébet-utalvány kiosztása - figyelembe véve az eljárásokra vonatkozó törvényi szabályzásokat és határidőket - 2013. májusában kezdődhet meg, mely során a munkavállalók az első két negyedévi juttatást kapják meg."

Kérem, fenti tájékoztatás szíves tudomásul vételét.

Üdvözlettel:
Turcsán Pál
humánpolitikai szakértő"