Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Figyelem! Rémhíreket terjesztenek a hálózaton!


Egyre többen keresnek meg minket azzal, hogy valakiktől, valahonnan arról értesültek, miszerint a VBKJ-t nem fizeti ki a MÁV vállalatcsoport, illetve az Erzsébet-utalványt sem kapják meg a munkavállalók.
A helyzet ezzel szemben a következő: a VBKJ mértékéről és kifizetéséről, illetve az Erzsébet-utalvány mértékéről és juttatásáról a MÁV Zrt-nél, a MÁV-Start Zrt-nél és a MÁV-Gépészet Zrt-nél 2013 vonatkozásában egy KSZ-módosítás keretében egyeztünk meg.
A Kollektív Szerződés munkaviszonyra vonatkozó szabálynak minősül, az abban foglaltak teljesítése bírói úton kikényszeríthető. Erre egyébként nincs szükség, hiszen egyik társaság sem nyilatkozott úgy, hogy a megállapodásban foglaltakat nem kívánja teljesíteni, illetve meg akarná szegni.

Mindössze arról van szó, hogy a kifizetés előtt a MÁV Zrt. felett a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nél a kifizetést – ahogy az tavaly is történt – engedélyeztetni kell. A VSZ és a VDSzSz Szolidaritás határozottan állítja, hogy a kifizetésekre, illetve az Erzsébet-utalványok kiosztására a megállapodásoknak megfelelően, rendben kerül sor.