Nálunk minden
a vasutasokról szól!

Szolidaritás a Dunaferrnél sztrájkolókkal


Szakszervezetünk szolidáris a Dunaferrnél sztrájkoló munkavállalókkal. A határozatlan idejű sztrájk február 20-án kezdődött, célja a méltányos bérmegállapodás.
A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Szövetségi Tanácsa és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Választmánya megtárgyalta a munkáltató 2013. február 15-én átadott 2013. évi bérfejlesztési javaslatát. Az ajánlatot mindkét szakszervezet tárgyalásra alkalmatlannak találta, és annak elfogadását elutasította, erről február 19-én  értesítették Jevgenyij Tankilevicset. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a szakszervezetek átadták a 2013. február 20-án 13 órai kezdéssel meghirdetett általános, határozatlan idejű sztrájk bejelentéséről szóló levelet is a cégvezető részére.

A meghirdetett időpontban, február huszadikán 13 órakor meg is kezdődött a határozatlan időre szóló, általános munkabeszüntetés a Dunaferr társaságcsoportnál, melynek elsődleges célja, hogy a munkáltató elfogadja az 5.2%-os béremelést, és aláírják a bérmegállapodást.