Nálunk minden
a vasutasokról szól!

MÁV FKG: A tárgyalások megkezdését sürgettük


Levelet írtunk Völgyesi Zsolt, a MÁV FKG Kft. ügyvezető igazgatója részére. A téma a bérfejlesztés és a VBKJ.
"Tisztelt Igazgató Úr!

A MÁV ZRt.-nél, ill. a nagyobb leányvállalatainál megállapodás született a Választható Béren Kívüli Juttatások 2013 évi összegéről és igénybevételi lehetőségéről.
Indítványozom, hogy mihamarabb kezdjük meg a tárgyalást a MÁV FKG. Kft-nél is a VBKJ-ról. Szakszervezetünk csak olyan megoldást támogat, ami legalább a VBKJ nettó vásárlóértékét megőrzi a 2012-es bázis évhez képest, de kérem megvizsgálni annak lehetőségét is, van-e mód arra, hogy a VBKJ összegét közelítsük az anyavállalatéhoz.
Javaslom, hogy másik napirendi pontként beszéljünk az idei év béremelési lehetőségeiről. Szórványos információim alapján úgy tűnik, hogy a társaságnál komoly bérfeszültségek vannak az egyes munkakörök között, ill. az egyes munkakörökön belül aszerint, hogy a beolvadás előtt melyik cégnél dolgozott a munkavállaló. A javaslatom az, hogy a 2013 évi béremelés alkalmával azon munkakörökben dolgozók, ill. azon munkavállalók részesüljenek magasabb béremelésben, akiknek a bére jelentősen és indokolatlanul elmarad az átlaghoz képest. Ezért ismételten kérem az igazgató Urat, hogy a munkakörönkénti átlagbéreket, ill. ezek megoszlását (átlag, minimum, maximum) mutassa be az érdekképviseletek részére.
A munkavállalókat élénken foglalkoztatja, hogy a MÁV ZRt. átalakulása nyomán milyen változások várhatók a MÁV FKG. Kft-nél a közeljövőben. Ezért amennyiben van valamilyen elképzelése az ügyben, kérjük, ossza meg velünk.


Feledy István
alapszervezeti vezető ügyvivő"